Χωριάτικο: 69χρονη με αναπηρία φέρεται να έγινε «αχυράνθρωπος» για 800 ευρώ και έχασε το επίδομά της
Η γυναίκα από τη Ζάκυνθο εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας χωρίς ουσιαστική συμμετοχή, ενώ οι Αρχές ερευνούν δεκάδες πρόσωπα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Νέα πτυχή στην υπόθεση της αλυσίδας αρτοποιείων «Χωριάτικο» φέρνει στο προσκήνιο η περίπτωση μιας 69χρονης γυναίκας με αναπηρία από τη Ζάκυνθο, η οποία φέρεται να παραχώρησε τα προσωπικά της στοιχεία και το ΑΦΜ της έναντι μηνιαίας αμοιβής 800 ευρώ, προκειμένου να εμφανίζονται επιχειρήσεις στο όνομά της.
Η γυναίκα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της, Στάθης Μητσόκαλης στο ΕΡΤnews, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε ποσοστό αναπηρίας περίπου 85% έως 86%. Λάμβανε επίδομα αναπηρίας, το οποίο φέρεται να έχασε μετά την εμφάνισή της ως επιχειρηματία, καθώς η δραστηριότητα που καταχωρίστηκε στο όνομά της επηρέασε την οικονομική της εικόνα.
Πώς ενεπλάκη η 69χρονη
Κατά την περιγραφή του δικηγόρου της, η 69χρονη είχε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει πρόσθετο εισόδημα, παραχωρώντας τα στοιχεία της για τη λειτουργία επιχειρήσεων.
Η συμφωνία, όπως φέρεται να της παρουσιάστηκε, προέβλεπε καταβολή 800 ευρώ τον μήνα, με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αντιμετώπιζε κανέναν κίνδυνο. Η ίδια εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια επιχειρήσεων, χωρίς να έχει ουσιαστική συμμετοχή στη λειτουργία τους.
Τα χρήματα, σύμφωνα με την ίδια πλευρά, καταβλήθηκαν για ορισμένους μήνες και στη συνέχεια οι πληρωμές σταμάτησαν. Η 69χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη όχι μόνο με την εμπλοκή της στην υπόθεση, αλλά και με την απώλεια του επιδόματος αναπηρίας από το οποίο εξασφάλιζε τα απαραίτητα για τη διαβίωσή της.
Οι Αρχές εξετάζουν περίπου 40 πρόσωπα που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως «αχυράνθρωποι» σε περίπου 500 εταιρείες.
Το μοτίβο που περιγράφεται στις πληροφορίες της δικογραφίας αφορά άτομα με οικονομικά προβλήματα, τα οποία φέρονται να παραχωρούσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και το ΑΦΜ τους, ώστε να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές επιχειρήσεων. Ο πραγματικός έλεγχος, ωστόσο, φέρεται να ασκούνταν από άλλα πρόσωπα.
Ο Στάθης Μητσόκαλης επισήμανε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο βαθμός γνώσης και συμμετοχής των εμπλεκομένων δεν ήταν, κατά την εκτίμησή του, ο ίδιος για όλους.
«Σάρωσαν» την Πλάκα πριν τη φονική έκρηξη - Έκλεβαν χαλκό και μουσικά όργανα
Ιράν: Εντολή Χαμενεΐ για «άμεση απάντηση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς» σε πιθανή επίθεση
Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Live η πορεία της κακοκαιρίας
«Μια Ελλάδα που πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας»: Το τέλος της «Μουριάς» έγινε θέμα στον Guardian
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



