Θεσσαλονίκη: Σε σκηνές του ΟΗΕ στέλνουν για μάθημα τσιγγανόπουλα
Τον περασμένο Απρίλιο βάνδαλοι κατέστρεψαν το σχολείο και έκλεψαν κουφώματα και μεταλλικές κατασκευές, αλλά από τότε δεν έγινε κανένα βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σε σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στέλνουν να κάνουν μάθημα περίπου 90 τσιγγανόπουλα νηπιακής ηλικίας, τα οποία διαμένουν στον οικισμό Αγία Σοφία», λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν εγκληματικά στοιχεία και βάνδαλοι κατέστρεψαν το νηπιαγωγείο και έκλεψαν κουφώματα και μεταλλικές κατασκευές, κανείς δεν ασχολήθηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα, ώστε με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να υπάρχει χώρος και τα νήπια να κάνουν μάθημα. Το σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί από τότε που σημειώθηκαν οι καταστροφές.
Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο νέος δήμαρχος Δέλτα -στα όρια του οποίου βρίσκεται ο οικισμός «Αγία Σοφία»-, Γιάννης Ιωαννίδης, η λύση των σκηνών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ είναι η πιο άμεση, ώστε να ξεκινήσουν το γρηγορότερο δυνατό τα μαθήματα. Κατά τον ίδιο οι σκηνές θα τοποθετηθούν το αργότερο σε τρεις – τέσσερις μέρες από σήμερα.
«Πρέπει να δώσουμε άμεσα λύση στο πρόβλημα και η επιλογή των σκηνών αποτελεί την αμεσότερη. Με διαβεβαίωσαν ότι οι συγκεκριμένες σκηνές είναι απολύτως ασφαλείς. Πρόκειται για μεταλλικές κατασκευές στην ουσία, πιθανότατα καλύτερες από το πλαστικό και το κίμπους που αποτελούνταν το κατεστραμμένο σχολείο. Τις χρησιμοποιούν ως πρόχειρα νοσοκομεία οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε εμπόλεμες περιοχές», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.
Δεν υπάρχει μελέτη για το κτίριο
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Δέλτα, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επανακατασκευαστεί το σχολείο, το οποίο υπέστη πολύ μεγάλες καταστροφές, ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκπονηθεί τεχνική μελέτη, η οποία δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή. «Πρέπει να μας πουν οι ειδικοί, αν το κτίριο μπορεί να κατασκευαστεί ξανά και πότε, γιατί αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Πρέπει να ξέρουμε, αν, για παράδειγμα, είναι επικίνδυνα τα πάνελ, διότι θα μπουν μέσα παιδιά. Το κακό είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε και πάλι καταστροφές, αν το κτίριο μπορεί να κατασκευαστεί ξανά ή ακόμα και στις μεταλλικές κατασκευές του ΟΗΕ» σημειώνει ο δήμαρχος Δέλτα.
Σε ό,τι αφορά την πεντάμηνη καθυστέρηση να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν τα μαθήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Ιωαννίδης λέει ότι «προφανώς υπήρξε επιπόλαιη διαχείριση από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί, αλλά προφανώς οι συζητήσεις με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περιφερειακό διευθυντή δεν κατέληξαν πουθενά. Έχουν ευθύνη και οι δύο πλευρές».
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Γιατί μπορεί να καθυστερήσουν τα αποτελέσματα - Ο κρίσιμος ρόλος των «swing states»
Έρχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και από τα φαρμακεία - Tι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης
Μαγνησία: Συναγερμός για τρίτο κρούσμα ευλογιάς προβάτων σε κοπάδι - Αναστατωμένοι οι κτηνοτρόφοι
Μικ Τζάγκερ και Ντικ Βαν Ντάικ στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr