Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτη του Παστέρ για τα αντισώματα κατά του κορονοϊού
NewsroomΝέα μελέτη που «υπογράφει» το Ινστιτούτο Παστέρ και το CHU του Στρασβούργου αποκαλύπτει ότι «πολύ μεγάλη πλειονότητα» των ασθενών που προσεβλήθησαν από ήπια μορφή της covid-19 ανέπτυξαν αντισώματα τα οποία ενδέχεται αργότερα να τους προσφέρουν ανοσία στον νέο κορονοϊό «για πολλές εβδομάδες». «Γνωρίζαμε ότι όσοι προσβάλλονταν από σοβαρές μορφές της ασθένειας, ανέπτυσσαν αντισώματα 15 ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό ισχύει και για όσους εμφάνισαν πιο ήπιες μορφές, αν και το ποσοστό των αντισωμάτων είναι πιθανόν χαμηλότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρνό Φοντανέ ένας από τους συντάκτες της έρευνας και υπεύθυνος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο ινστιτούτο Παστέρ. «Η έρευνά μας έδειξε ότι το ποσοστό των αντισωμάτων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ικανό για να προστατεύσει από μια νέα μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 τουλάχιστον έως και 40 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων», πρόσθεσε ο Ολιβιέ Σβαρτς καθηγητής Ιολογίας και Ανοσολογίας στο ίδιο ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος τώρα είναι να εκτιμηθεί μακροπρόθεσμα η αντίδραση των αντισωμάτων και η ικανότητά τους να εξουδετερώνουν» τον ιό. Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Σάββατο και για την οποία το ινστιτούτο Παστέρ εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση, διεξήχθη σε 160 ασθενείς, μέλη του προσωπικού των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Στρασβούργου. Όλοι τους είχαν προσβληθεί από ήπια μορφή της covid-19. Τα τεστ έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς (153 ή 159 από τους 160 ανάλογα με τον τύπο του τεστ) είχαν αναπτύξει αντισώματα 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου. Στους ασθενείς διενεργήθηκε και ένα άλλο τεστ προκειμένου να καθοριστεί αν τα αντισώματα έχουν την ικανότητα να εξουδετερώσουν τον ιό. 28 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, το 98% των ασθενών είχαν αναπτύξει τέτοιου είδους αντισώματα.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν επίσης καλό νέο για τις μελλοντικές εμβολιαστικές στρατηγικές», υπογράμμισε η καθηγήτρια Σαμίρα Φάφι- Κρέμερ επικεφαλής ιολογίας στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Στρασβούργου και βασική συντάκτρια της έρευνας.
- Τελικά χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Καζακστάν; Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
- «Λευκή» ουκρανική επέλαση στη χώρα: Πού χτυπά ο χιονιάς το επόμενο 3ήμερο – Το ενδεχόμενο χιονοκαταιγίδων στην Αττική
- Οδηγοί εγκλωβίστηκαν από τα νερά στο Σχηματάρι: Τους είπαν να αφήσουν τα αμάξια τους εκεί μέχρι στην Παρασκευή
- Η σοκολάτα Ντουμπάι αναδεικνύεται σε must αυτά τα Χριστούγεννα - Πώς δημιουργήθηκε το περίφημο γλύκισμα με τις στρώσεις