Υγεία | 29.09.2020 19:22

Κορονοϊός: Εγιναν 2.600 τεστ στο κέντρο της Αθήνας - 61 βγήκαν θετικά

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Εξαιρετικά βαρύ επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Γι' αυτό και ο ΕΟΔΥ σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις γειτονιές της πόλης προκειμένου με τυχαίους ελέγχους να εντοπίσει θετικά κρούσματα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου. Με βάση τη διαδικασία όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) και να υποβάλλεται σε εξέταση, ενώ το τεστ ήταν δωρεάν.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχουν ανευρεθεί συνολικά 61 θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να σαρώνει και άλλες γειτονιές της Αθήνας όπου καταγράφεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού. Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΔΥ: «Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εκεί παρουσιάζεται σημαντικός επιπολασμός της νόσου.    

ΕΟΔΥΚορονοϊόςκρούσματατεστ