Υγεία | 23.12.2023 21:33

Σπάνια περίπτωση ασθενούς: Γυναίκα που πάσχει από χρόνια αφυδάτωση αφαίρεσε πάνω από 300 πέτρες στα νεφρά

Newsroom

Μια 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση τουλάχιστον 300 μικρών πετρών από το δεξί της νεφρό.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ταυτοποιήθηκε ως Xiao Yu από τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Tainan νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης της. Είχε επίσης πυρετό και μια εξέταση αίματος έδειξε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Οι γιατροί διέταξαν αξονική τομογραφία η οποία έδειξε ότι το δεξί νεφρό της Yu ήταν γεμάτο υγρό και σχεδόν γεμάτο πέτρες στα νεφρά. Η πρώτη εντολή ήταν να χορηγηθούν στη νεαρή γυναίκα αντιβιοτικά, στη συνέχεια να αποστραγγιστεί το υγρό από το νεφρό της και τέλος να γίνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των εκατοντάδων πετρών.

Στο τέλος, οι γιατροί κατέληξαν να αφαιρέσουν πάνω από 300 πέτρες, μεγέθους μεταξύ 5 και 2 εκατοστών. Σύμφωνα με το Taiwan News, οι περισσότερες από τις πέτρες είχαν εμφάνιση παρόμοια με «μικρά ψωμάκια στον ατμό».

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ασθενής δεν απολάμβανε καθόλου να πίνει νερό, αντίθετα βασιζόταν σε ζαχαρούχα τσάγια και χυμούς από περίπτερα για ενυδάτωση. Αυτό προκάλεσε χρόνια αφυδάτωση, μια κατάσταση κατά την οποία τα ούρα γίνονται πιο συμπυκνωμένα και τα μέταλλα σε αυτά κρυσταλλώνονται σχηματίζοντας πέτρες.

Σύμφωνα με το odditycentral.com, οι ουρολόγοι του νοσοκομείου Chi Mei στο Tainan προέτρεψαν το κοινό να πίνει άφθονο νερό για να διασφαλιστεί ότι ο οργανισμός μπορεί να επεξεργαστεί την πρόσληψη σακχάρων, αλατιού και ασβεστίου, χρησιμοποιώντας την περίπτωση του Xiao Yu ως προειδοποιητικό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες περιπτώσεις αφυδάτωσης.

χειρουργική επέμβασηειδήσεις τώραΤαϊβάνασθενής