Υγεία|14.05.2024 11:31

Γιατρός υποβάλλεται σε πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου που ανέπτυξε ο ίδιος

Newsroom

Ένα χρόνο αφότου ξεκίνησε τη θεραπεία για γλοιοβλάστωμα ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνει Richard Scolyer παραμένει «καθαρός» από τον καρκίνο.

Ανέπτυξε μόνος του τη θεραπεία

Ο Scolyer, που είναι ένας από τους πιο ξακουστούς γιατρούς της Αυστραλίας, υποβάλλεται σε μία πρωτότυπη θεραπεία που βασίστηκε στα ευρήματα της δικής του έρευνας. Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι η μαγνιτική τομογραφία του ήταν καθαρή. «Για να είμαι ειλικρινής ήμουν περισσότερο αγχωμένος από ποτέ», είπε μιλώντας στο BBC.

Ο Scolyer από κοινού με την ογκλολόγο Georgina Long ανακηρύχθηκαν οι Αυστραλοί της χρονιάς για τη δουλειά τους στη θεραπεία του μελανώματος.H ομάδα ανακάλυψε ότι η ανοσοθεραπεία είναι πιο αποτελεσματική, όταν συνδυάζεται με μία από σειρά φαρμάκων, που χορηγούνται πριν τη χειρουργική επέμβαση. 

«Είναι ωραίο να ξέρω ότι έχω λίγο χρόνο ακόμα με την οικογένεια μου»

Ο Scolyer έγινε πέρυσι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου που έλαβε τη θεραπεία αυτή.Είναι επίσης ο πρώτος στον οποίο χορηγήθηκε ένα εξατομικευμένο εμβόλιο σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του όγκου του, το οποίο ενισχύει τη δύναμη ανίχνευσης του καρκίνου από τα φάρμακα.

Ο Scolyer αντιμετώπισε αρχικά επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα στο συκώτι αλλά και στους πνεύμονές, αλλά σήμερα είναι καλύτερα.
«Είμαι στην καλύτερη κατάσταση που έχω υπάρξει εδώ και χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι πλέον ασκείται ξανά κάθε μέρα.

«Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι ο καρκίνος του εγκεφάλου μου έχει θεραπευτεί... αλλά είναι ωραίο να ξέρω ότι δεν έχει επιστρέψει ακόμα, οπότε έχω λίγο παραπάνω χρόνο για να απολαύσω τη ζωή μου με τη σύζυγό μου Katie και τα τρία υπέροχα παιδιά μας», τόνισε.

ειδήσεις τώραθεραπείακαρκίνοςΑυστραλίαεγκέφαλος