Υγεία|20.05.2024 11:43

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν Άδωνι Γεωργιάδη - «Η κατάσταση είναι καθημερινή» με στοιβαγμένους ασθενείς

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που έδειχναν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Παθολογικό) με δεκάδες ασθενείς να είναι στοιβαγμένοι επάνω σε ράντζα ο ένας δίπλα στον άλλον μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε απαντήσει στους εργαζόμενους ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή και όχι το σύνολο της λειτουργίας των νοσοκομείων του νοσοκομείου, ενώ είχε τονίσει ότι πολύ σύντομα οι ασθενείς που είναι σε αναμονή προωθούνται στα ανάλογα τμήματα.

Όμως οι εργαζόμενοι το νοσοκομείο Γεννηματάς επανέρχονται δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει την κατάσταση στο νοσοκομείο σε καθημερινή βάση, αφού αυτά συμβαίνουν σε κάθε εφημερία. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν υπογραφές και ήδη έχουν συγκεντρώσει 91, ώστε να αποδείξουν ότι οι άθλιες συνθήκες μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας είναι μόνιμες.

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά.

Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλίουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε. Ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού» σημειώνουν 91 εργαζόμενοι που έχουν και την στήριξη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εικόνες με στοιβαγμένους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών υπάρχουν στα περισσότερα νοσοκομεία της αττικής κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό όπως αποκάλυψε το ethnos.gr το υπουργείο Υγείας σκοπεύει μετά τις Ευρωεκλογές να αλλάξει το σύστημα των εφημεριών.

Άδωνις Γεωργιάδηςνοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»ράντζαειδήσεις τώραασθενείςεφημερία