Υγεία|17.09.2024 11:46

Γεωργιάδης: Σχεδιάζουμε μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό για συναίνεση στη συνταγογράφηση

Newsroom

Μια μεγάλη αλλαγή στην άυλη συνταγογράφηση σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας μετά το σκάνδαλο με τις εικονικές συνταγογραφήσεις που προκάλεσαν ζημία 3,5 εκατ. ζημία στον ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως έχουν δεσμευτεί οι περιούσιες των 16 συλληφθέντων – ανάμεσά τους γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείου.

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις» είπε ο υπουργός.

«Θα τους ελέγξουμε όλους» 

Συνέχισε λέγοντας πως σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα  OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ, για συναίνεση στη συνταγογράφηση, όπως ήδη γίνεται σε τραπεζικές συναλλαγές.

«Θα τους ελέγξουμε όλους» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

άυλη συνταγογράφησηηλεκτρονική συνταγογράφησηΕΟΠΥΥσυνταγογράφησηειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδης