Υγεία|11.10.2024 15:46

Ανακοινώθηκαν οι νέες εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής - Όλες οι αλλαγές

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε αλλαγές στις εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής προχωρά το υπουργείο Υγείας μετά από μελέτη μηνών. Άλλωστε οι εφημερίες προκαλούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στα νοσοκομεία και τις αναμονές που βασανίζουν καθημερινά ασθενείς και συγγενείς.

Οι νέες εφημερίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο, ενώ ήδη έχουν κοινοποιηθεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να βγάλουν τα προγράμματα εφημέρευσης γιατρών και νοσηλευτών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

Συνεφημερίες «Γεννηματά» και «Σωτηρίας»

Μία από τις βασικές αλλαγές που υπάρχουν στην Αθήνα είναι ότι θα συνεφημερεύει το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με το «Σωτηρία» ώστε προφανώς να μετακινούνται περιστατικά από το ένα στο άλλο, καθώς βρίσκονται σε απόσταση ελάχιστων μέτρων μεταξύ τους.

Στο νέο πρόγραμμα των εφημεριών πάντως δεν ανακοινώθηκε και η 2ωρη λειτουργία κέντρων υγείας, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο για την Αττική από τις ομάδες εργασίας του υπουργείου υγείας.

Είναι άγνωστο γιατί δεν ενεργοποιείται ακόμη.

Άλλωστε οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν δεν εμπλακούν στις εφημερίες και κέντρα υγείας που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς σε 24ωρη βάση, δεν θα ανασάνουν τα δημόσια νοσοκομεία. Εξάλλου έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν τα μισά περιστατικά που φθάνουν στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά λόγω της έλλειψης των Κέντρων Υγείας οι πολίτες σπεύδουν στα μεγάλα νοσοκομεία.

Όλες οι αλλαγές

εφημερίεςνοσοκομείαΕΣΥειδήσεις τώραδημόσια νοσοκομεία