Υγεία | 09.09.2019 11:29

Πώς θα γίνουν οι συμβάσεις των 800 νέων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να καθίσει σύντομα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των γιατρών, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι συμβάσεις των 800 γιατρών του ΕΟΠΥΥ που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. 

Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς είχε αποκαλύψει το «Έθνος της Κυριακής».

Ήδη, στο υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ελλείψεων σε συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δοθεί βαρύτητα για την κάλυψη των θέσεων.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις τα κενά είναι τραγικά, καθώς ολόκληροι νομοί είναι χωρίς εξειδικευμένους γιατρούς, αφού, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν καρδιολόγοι ούτε για δείγμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ακολουθήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες γιατρούς, ώστε να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, είναι αν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχει ένας γιατρός ειδικευμένος θα προχωρήσει τελικώς στη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να θεωρήσει μη συμφέρουσα τη σύμβαση.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη μέσω ΕΟΠΥΥ αποζημιώνεται στους γιατρούς με 10 ευρώ.

γιατροίσυμβάσειςΕΟΠΥΥ