Υγεία | 06.04.2020 16:48

Παραπάνω από ενθαρρυντικά τα στοιχεία της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη

Newsroom

Τα γραφήματα που δείχνουν ότι η διασπορά του ιού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες αντίστοιχου πληθυσμού της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα χαμηλή, γεγονός που είναι εξόχως ενθαρρυντικό για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, έδωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως κοινωνία με τον ίδιο τρόπο, θα αντικρίσουμε ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια. «Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, τον Μάιο θα χαρούμε τα αποτελέσματα του κόπου μας. Ευτυχώς μέχρι στιγμής πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δυσκολίες, ωστόσο, είναι μεγάλες κι επιβάλλουν αταλάντευτη συστράτευση στις γραμμές  που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας. Και, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» σχολίασε ο κ. Πέτσας, παραθέτοντας τα παρακάτω γραφήματα.

Αναφορικά με τη διασπορά του ιού ο κ. Πέτσας τόνισε: «Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση του ακήρυχτου πολέμου που άνοιξε η πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο». Πρόσθεσε ότι«υπάρχει συστράτευση της πλειονότητας των Ελλήνων. Ακόμη μια φορά τους ευχαριστούμε» και πρόσθεσε: «Χωρίς τα μέτρα που πήραμε και εφαρμόσαμε όλοι μαζί, η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια. Θα ζούσαμε δραματικές στιγμές, όπως δυστυχώς είδαμε να συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Και αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι μαζί. Γι’ αυτό παρατάθηκαν μέχρι και τις 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας». 

Κορονοϊός