Ολες έχουμε μια Κάρι Μπράντσο μέσα μας

Χριστίνα Δημητρέλου

Η ταινία Sex and the City  και ο χαρακτήρας της Κάρι Μπράντσο άσκησαν σημαντική επιρροή στις γυναίκες της εποχής εκείνης, ειδικά στη δεκαετία του 1990 και τις αρχές του 2000.

Η Κάρι Μπράντσο απεικόνισε μια γυναίκα που εξερευνά τη δική της ταυτότητα και αναζητά τον προσωπικό της χώρο σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία. Η αναζήτησή της για νόημα στη δουλειά, τις σχέσεις και τη ζωή γενικά αντανακλούσε τους προβληματισμούς πολλών γυναικών της εποχής.

Γενικά, η επιρροή της σειράς και του χαρακτήρα της Κάρι Μπράντσο ήταν καθοριστική στο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες έβλεπαν τη μόδα, τις σχέσεις, την καριέρα και την προσωπική τους αυτονομία. Η σειρά προσέφερε ένα νέο είδος αφηγηματικού προτύπου για τις γυναίκες, που επηρέασε την ποπ κουλτούρα για πολλά χρόνια.

Κατά βάθος, όλες έχουμε μια Κάρι Μπράντσο μέσα μας – και ειδικά όσες από εμάς έχουμε πατήσει για τα καλά τα 40. Ίσως γιατί η Κάρι, με τον μοναδικό της τρόπο, μας έδειξε ότι η ζωή από τα 40 και μετά δεν είναι ένα κεφάλαιο που κλείνει, αλλά ένα που ανοίγει διάπλατα. Μας θύμισε ότι ακόμα κι αν η κοινωνία μάς λέει πως «κάτι» πρέπει να έχουμε ήδη κατακτήσει, είτε αυτό λέγεται γάμος, καριέρα ή οικογένεια, η πραγματική μαγεία κρύβεται στις αναζητήσεις μας, στα λάθη μας, στις μικρές και μεγάλες περιπέτειες.

Η Κάρι Μπράντσο είναι η φωνή μέσα μας που, ακόμα κι όταν νιώθουμε πιεσμένες από τις ευθύνες, μάς ψιθυρίζει πως είναι εντάξει να κάνουμε παύσεις. Να σταματάμε για λίγο και να αναρωτιόμαστε αν όλα όσα κυνηγάμε είναι πραγματικά αυτά που θέλουμε. Κάθε γυναίκα  γνωρίζει αυτή την εσωτερική αναζήτηση – το διάλογο με τον εαυτό της για το τι πραγματικά την ευχαριστεί και τι την γεμίζει.

Και ας μην ξεχνάμε τη μόδα. Η Κάρι είναι το κομμάτι του εαυτού μας που τολμά να φοράει αυτά που αγαπάει, ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Η Κάρι μας ενθαρρύνει να αγκαλιάζουμε το στυλ μας, όσο τολμηρό ή εκκεντρικό κι αν είναι, γιατί στο τέλος της μέρας, το μόνο που μετράει είναι το πώς νιώθουμε εμείς μέσα στα ρούχα μας.

Όμως, η Κάρι είναι και η γυναίκα που, όπως κι εμείς, δεν φοβάται να αναρωτηθεί για την αγάπη, τις σχέσεις, τον εαυτό της. Στα 40, οι γυναίκες έχουν ζήσει αρκετά για να ξέρουν ότι η ζωή δεν είναι πάντα παραμύθι, και ότι οι «Μεγάλες Αγάπες» έρχονται και φεύγουν, αφήνοντας μερικές φορές ίχνη. Όπως η Κάρι με τον Mr. Big, έτσι κι εμείς ξέρουμε πως οι σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι αυτές που μας κάνουν να ανακαλύπτουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Κι όσο κι αν η κοινωνία μάς λέει ότι θα έπρεπε να έχουμε «τακτοποιηθεί», η Κάρι μάς υπενθυμίζει ότι το να ψάχνουμε τον αληθινό μας εαυτό δεν σταματάει ποτέ.

Αλλά, περισσότερο από όλα, η Κάρι Μπράντσο είναι η φωνή που μας θυμίζει την αξία της γυναικείας φιλίας. Στα 40, γνωρίζουμε ότι οι φίλες μας είναι οι σταθερές μας, οι άνθρωποι που μας στηρίζουν όταν όλα γύρω μας αλλάζουν. Όπως και η Κάρι με την Σαμάνθα, τη Μιράντα και την Σάρλοτ, καταλαβαίνουμε ότι οι φιλίες μας είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής μας – αυτές που μας θυμίζουν ποιοι είμαστε, ακόμα κι όταν όλα γύρω μας φαίνονται αβέβαια.

Οπότε ναι, η Κάρι Μπράντσο ζει μέσα μας.

Είναι εκείνη η μικρή, δυνατή φωνή που μας λέει ότι η ζωή δεν είναι μονόδρομος. Είναι γεμάτη στροφές, νέες προοπτικές και εκπλήξεις – και αυτό ακριβώς είναι που την κάνει όμορφη. Σαν την Κάρι, όλες μας μαθαίνουμε να μην φοβόμαστε την αβεβαιότητα, να απολαμβάνουμε τα μικρά και μεγάλα πράγματα και να θυμόμαστε ότι ο πιο σημαντικός δεσμός που χτίζουμε είναι αυτός με τον εαυτό μας.

Τελικά, η Κάρι Μπράντσο μας έμαθε κάτι που γίνεται πιο ξεκάθαρο όσο μεγαλώνουμε , ότι η ζωή δεν τελειώνει στα 40.

Αρχίζει ξανά και ξανά, με κάθε νέα απόφαση, κάθε νέο λάθος, κάθε καινούργια αναζήτηση. Και αυτό είναι κάτι που όλες το ξέρουμε, γιατί όλες έχουμε μια Κάρι Μπράντσο μέσα μας.

πηγή: SHEO.Blog

γυναίκαSex and the City