Κόκκινο Ποτάμι: Μίλτος, Ιφιγένεια και Ευγενία αποκαλύπτουν τι θα θυμούνται από τη σειρά
Άκης ΦωτόπουλοςΤο «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη ξετύλιξε με αριστοτεχνικό τρόπο τα «πέτρινα» χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου. Μια σειρά με ιστορικό βάρος, έντονα συναισθήματα και εξαιρετικές ερμηνείες. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καθήλωσε τους τηλεθεατές. Μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε στον χρόνο και μας συγκλόνισε, ρίχνοντας φως σε ένα κομμάτι της Ιστορίας μας με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα η μυθοπλασία. Ο Μίλτος, η Ιφιγένεια και η Ευγενία της σειράς μάς εκμυστηρεύονται τι θα θυμούνται από αυτή.
Διαβάστε ακόμα: Πυρρίχιος: Ο χορός του Μίλτου στο Κόκκινο Ποτάμι - Με το κεφάλι ψηλά λίγο πριν τον θάνατο
Ιωάννης Παπαζήσης
«Δεν θα ξεχάσω την τεράστια αγάπη του κόσμου και τα μηνύματα με τα ευχαριστώ που λαμβάνουμε ακόμη και σήμερα. Δεν ξέρω αν έχω ή αν είχα ψυχή μέσα μου, αλλά με το “Κόκκινο Ποτάμι” συνειδητοποίησα ότι έχω ψυχή, αν και δεν είναι δική μου. Ανήκει στον ρόλο. Είναι μια τηλεοπτική δουλειά που σίγουρα αξίζει να τη βλέπεις. Νιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε αυτήν τη σειρά, γιατί θεωρώ ότι ήταν το υψηλότερο επίπεδο δουλειάς, σκηνοθεσίας και υποκριτικής που μπορείς να πετύχεις στα τηλεοπτικά δεδομένα της Ελλάδας».
Αναστασία Παντούση
«Αυτό που θα θυμάμαι είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτήν τη σειρά ήμασταν αφοσιωμένοι σε αυτό που κάναμε και δώσαμε και την ψυχή μας γι’ αυτήν. Το “Κόκκινο Ποτάμι” είναι μια δουλειά που αξίζει να τη ζεις και να τη βλέπεις. Μέσα από αυτήν τη σειρά μάθαμε για την Ιστορία μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα αμέτρητα ευχαριστώ του κόσμου θα ηχούν για πάντα μέσα μου».
Τατιάνα Παπαμόσχου
«Μέσα από αυτήν τη σειρά δημιουργήθηκε ένα πολύ δυνατό δέσιμο μεταξύ όλων των ηθοποιών και νομίζω αυτό φάνηκε και στο τελικό αποτέλεσμα. Η παρουσία του Μανούσου Μανουσάκη ήταν καταλυτική, μια και ήταν ο εμπνευστής και ο καθοδηγητής μας σε κάθε σκηνή. Για έναν ηθοποιό είναι πολύ διαφορετικό να υποδύεται χαρακτήρες όπως αυτούς στο “Κόκκινο Ποτάμι”. Γιατί σε κάνει να νιώθεις πιο υπεύθυνος για το έργο σου και σου αφήνει και ένα στίγμα πάνω σου πιο ισχυρό. Το “Κόκκινο Ποτάμι” ασυζητητί είναι μια τηλεοπτική δουλειά που θα παραμείνει. Ασχολήθηκε με ένα θέμα που ήταν άγνωστο σε πολύ κόσμο. Μας έμαθε την Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού».
Διαβάστε ακόμα: Κόκκινο Ποτάμι - Αργύρης Πανταζάρας: Πώς ο Θέμης σκοτώνει με «άγριο» τρόπο τη Βασιλική
Επαινος από τον Ιβάν Σαββίδη
Ενα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε με μήνυμά του σε όλους τους συντελεστές της σειράς του Open ο Ιβάν Σαββίδης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σειρά “Το Κόκκινο Ποτάμι” αναδείχθηκε στο καλύτερο εγχείρημα ενός ακόμη πολύ νεαρού καναλιού όπως είναι το Open και νιώθω πως θα αποτελέσει πολύτιμη κληρονομιά της ελληνικής μυθοπλασίας. Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε σε αυτή την πρόκληση – από τους τεχνικούς μέχρι τους πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν τους ήρωες της σειράς. Το “Κόκκινο Ποτάμι” θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο από ανθρώπους που θα πίστευαν σε αυτό τόσο βαθιά όσο όλοι εσείς. Πιστεύω πως το “Κόκκινο Ποτάμι” θα γίνει η αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας μας, τιμώντας τους προγόνους μας».
Στην κορυφή της τηλεθέασης
Το φινάλε της σειράς χτύπησε κόκκινο στην τηλεθέαση, καταγράφοντας μέσο όρο 19,9% στο δυναμικό κοινό και 21,2% στο σύνολο. Τη σειρά παρακολούθησαν 762.000 τηλεθεατές και 1.372.000 τηλεθεατές για έστω ένα λεπτό. Μέσα από το tvopen.gr και την εφαρμογή του Open παρακολούθησαν τη σειρά 120.000 μοναδικοί χρήστες. Για ακόμη μία φορά το #KokkinoPotami ήταν Νο1 trend στο ελληνικό Twitter με περισσότερα από 5.600 μηνύματα τηλεθεατών. To «Κόκκινο Ποτάμι» από την έναρξη της σειράς, στις 6 Οκτωβρίου, ήταν πρώτο πρόγραμμα στο δυναμικό κοινό στη ζώνη μετάδοσής του, κάνοντας τα βράδια της Κυριακής το πιο σταθερό τηλεοπτικό ραντεβού στο Open, με μέσο όρο τηλεθέασης των 32 επεισοδίων 22,2% στο δυναμικό κοινό και 21,4% στο σύνολο. Οσο για το τραγούδι των τίτλων από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αυτό έχει αγγίξει τα 7.300.000 views.
Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί
Εκατόν ογδόντα ηθοποιοί και 3.000 8 κομπάρσοι φώτισαν τις ιστορικές μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού. Γυρίσματα έγιναν σε 15 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το «Κόκκινο Ποτάμι» πέρασε από το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, το κτίριο «Κωστής Παλαμάς», το ΜΙΕΤΕ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Υπατία, βρέθηκε στο ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος» στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια ταξίδεψε ανά την Ελλάδα.
- Ελληνοτουρκικά: Πως «διαβάζει» η Αθήνα τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή: Τι … φέρνει το 2025 στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
- Κραυγή αγωνίας από Γκουτέρες: Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Υεμένη είναι «εξαιρετικά ανησυχητικοί»
- Τρεις λόγοι για τους οποίους τα Χριστούγεννα καταστρέφουν περιβαλλοντικά τον πλανήτη
- Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία σήμερα - Πού θα χιονίσει