Lifestyle | 19.08.2020 17:01

Ρόουζ ΜακΓκάουαν: Κατηγορεί τον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν για σεξουαλική παρενόχληση

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Χόλιγουντ μετά την ανάρτηση της Ρόουζ ΜακΓκόουαν στα social media, η οποία κατηγόρησε τον ελληνικής καταγωγής βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν για σεξουαλικό παράπτωμα εις βάρος της όταν εκείνη ήταν 15 ετών. 

Συγκεκριμένα η πρωταγωνίστρια της σειράς «Charmed» σε ανάρτηση στο Twitter αποκάλυψε ότι ο Αλεξάντερ Πέιν την έβαλε να δει μία soft-core ταινία πορνό που είχε γυρίσει εκείνη την εποχή υπογράφοντας με άλλο όνομα, ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμά του στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια γδύθηκε μπροστά της. «Μου είπες να κάτσω και έβαλες στην τηλεόραση μία ελαφρά πορνό ταινία που είχες σκηνοθετήσει, υπογράφοντας με διαφορετικό όνομα. Ακόμα θυμάμαι το διαμέρισμά σου. Είσαι πολύ προικισμένος. Μετά με άφησες σε μια γωνιά του δρόμου. Ημουν 15 ετών» γράφει η ΜακΓκόουαν

T

Λίγη ώρα αργότερα σε άλλη ανάρτησή της έγραψε: «Θέλω απλά να το παραδεχθείς και να ζητήσεις συγνώμη. Δεν θέλω να προκαλέσω κάποια καταστροφή. Αυτή είμαι εγώ στα 15 μου». Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το Variety γιατί κάνει αυτή την αποκάλυψη τώρα, τόσα χρόνια μετά, η Ρόουζ ΜακΓκόουαν απάντησε: «Νιώθω άσχημα για τον 15χρονο εαυτό μου. Είχα πάει για ακρόαση. Με πήρε σπίτι του αργότερα. Μετά από αυτό το περιστατικό σταμάτησα την υποκριτική μέχρι που με ανακάλυψε στη συνέχεια η Ilene Staple, έξι χρόνια μετά. Μόνο όταν βγήκε η υπόθεση με τις ιστορίες του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αναδιαμορφώθηκε η ιστορία με τον Πέιν. Για χρόνια το έβλεπα σαν σεξουαλική συνάντηση, χωρίς να καταλαβαίνω τι ήταν πραγματικά. Ήταν μια "περιποιητική", φροντισμένη συνθήκη. Η πρώτη φορά που μου έδειχναν πορνό. Με άφησε στη γωνία μπροστά από το Café Tropical στο Silverlake για να πάω μόνη μου σπίτι. Ήταν η ώρα να μιλήσω». 

T

Ρόουζ ΜακΓκάουαν: «Δεν θα ηρεμήσω μέχρι να πεθάνει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν»

Ούτε ο εγκλεισμός στη φυλακή του Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κρίθηκε ένοχος για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών, δεν θα επουλώσει το τραύμα και τον θυμό που νιώθει η ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, η οποία έχει καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση τον άλλοτε ισχυρό άντρα της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Η ηθοποιός, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Evan Ross Katz, πριν από την καταδίκη του Γουάινστιν, είχε τονίσει ότι ίσως ο μόνος τρόπος για να βρει παρηγοριά είναι να «πάψει να υπάρχει» ο πρώην παραγωγός. Συγκεκριμένα, όταν τη ρώτησε ο Katz για το εάν νιώθει δικαίωση από την ποινική δίωξη του Γουάινστιν, η ΜακΓκόουαν απάντησε: «Πιθανώς όχι, μέχρι να πεθάνει. Αισθάνομαι ότι είμαστε κάπως συνδεδεμένοι σε αυτή τη μάχη μέχρι ο ένας από τους δύο μας να πεθάνει. Αυτό συμβαίνει. Ενεργειακά είμαστε σαν κλειδωμένοι. Πραγματικά πρόκειται για ένα αηδιαστικό συναίσθημα. Θα ήθελα να είμαι σαν όλους τους ανθρώπους και να ζήσω τη ζωή μου. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο».

Η ΜακΓκόουαν ισχυρίστηκε ότι ο Γουάινστιν τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 1997, κάτι το οποίο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ο παραγωγός.

ακτιβίστριασεξουαλική παρενόχλησηΡόουζ ΜακΓκάουανMeToo