Lifestyle|07.01.2019 20:22

Όσα φέρνει το 2019 στην τηλεόραση (vids)

Αλέξης Μίχας

Σε αντίθεση με το δεύτερο μισό της περσινής τηλεοπτικής περιόδου, τα κανάλια επιλέγουν για φέτος να λανσάρουν λιγότερα τηλεοπτικά προγράμματα κρατώντας δυνάμεις για το επόμενο φθινόπωρο. Ωστόσο, είναι σαφές πως ο ανταγωνισμός εντείνεται εκ νέου. Ας δούμε τι σχεδιάζεται...

Αρκετά από τα project του ANT1 που είχαν προαναγγελθεί τον Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να βγουν στον «αέρα» του καναλιού του Αμαρουσίου. Όπως για παράδειγμα, το ριάλιτι δράσης «Ninja Warrior» και η εκπομπή του Γιώργου Λέτζα «Football Stories», το concept του οποίου ήταν ποδοσφαιρικά οδοιπορικά. Επίσης, δεν φαίνεται να προχωρά και κάποιο άλλο ριάλιτι ή talent show πλην του «Your Face Sounds Familiar».

 

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 16:00, θα κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος του real life μαγειρικού προγράμματος «Κάτι ψήνεται», που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Κάθε εβδομάδα, πέντε πρόσωπα θα ανοίγουν το σπίτι τους και την κουζίνα τους στο τηλεοπτικό κοινό. Ο stand up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου θα σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο κάθε τους βήμα και φυσικά όλη τους την προσπάθεια. Σκοπός όλων των παικτών είναι να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου οικοδεσπότη της εβδομάδας. Οι καλεσμένοι θα βαθμολογούν τις επιδόσεις του κάθε οικοδεσπότη και εκείνος που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία της εβδομάδας θα κερδίσει 2.000 ευρώ!

 

Μέσα στον Ιανουάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα της βραδινής ζώνης του ΑΝΤ1, η νέα κωμωδία σε σενάριο Αγγελου Χασάπογλου και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου «Μην ψαρώνεις», που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Μια πλούσια κυρία με αμέριμνη καθημερινότητα (Μαρία Λεκάκη) και χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ βλέπει τα πάντα να αλλάζουν στη ζωή της όταν ο μεγαλοεπιχειρηματίας σύζυγός της (Δημήτρης Μαυρόπουλος) καταστρέφεται οικονομικά και φεύγει με ελικόπτερο από την Ελλάδα. Εκείνη μετακομίζει, λοιπόν, από τα βόρεια στα δυτικά της Αθήνας με γείτονα έναν ιχθυοπώλη (Θοδωρής Αθερίδης) με τον οποίο θα γνωριστεί επεισοδιακά σε ένα τρακάρισμα. Η ζωή της ίδιας και των δύο κοριτσιών της αλλάζει και αυτός που θα τη βοηθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα θα είναι ο νέος γείτονας!

Παρά το γεγονός ότι για το δεύτερο μισό είχαν προαναγγελθεί και εκπομπές με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Δούκισσα Νομικού προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεότερο όσον αφορά στην τηλεοπτική τύχη των δύο παρουσιαστών.

Ως έχει μένει κατά βάση το πρόγραμμα του Alpha, αφενός γιατί υπάρχει ικανοποίηση από τα ποσοστά τηλεθέασης αφετέρου διότι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που τέλει υπό την οριστική έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού θα φέρει αλλαγές και στη διοίκηση του καναλιού και εκείνη θα αποφασίσει στη συνέχεια για πρόσωπα και προγράμματα. Έτσι προς το παρόν, έχει δοθεί παράταση στο ζαχαροπλαστικό ριάλιτι «Bake off Greece», ενώ προχωρά και η προετοιμασία της νέας κωμικής σειράς του «Κρατάς μυστικό;» που υπογράφουν η Ελενα Σολωμού και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Το στόρι πάντως της σειράς φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και το πρωταγωνιστικό καστ. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Μαρίας Καβογιάννη ενώ ακούγονται τα ονόματα της Ντορέττας Παπαδημήτριου, της Βίκυς Παπαδοπούλου, της Δήμητρας Σιγάλα και του Μανώλη Ασπιώτη. Δεν είναι βέβαιο πάντως πως η σειρά θα προβληθεί φέτος καθώς ενδέχεται να πάει για το επόμενο φθινόπωρο.

Μεγάλο ερωτηματικό στο κανάλι παραμένει και το τι μέλλει γενέσθαι με το «Τι λέει;» της Ελένης Τσολάκη. Στο μεσημεριανό μαγκαζίνο έχει δοθεί παράταση χρόνου μετά την ανάληψη της αρχισυνταξίας από τον Κώστα Τσουρό, ωστόσο αυτή σίγουρα δεν είναι μακράς διαρκείας εάν τα νούμερα δεν ανακάμψουν. Τέλος, δεν προχωρά -προσώρας τουλάχιστον- η μουσική εκπομπή που είχε προαναγγελθεί το φθινόπωρο με οικοδεσπότη τον Αντώνη Ρέμο.

 

Σε όλα τα επίπεδα ενισχύεται το πρόγραμμα του Open από το δεύτερο μισό της σεζόν. Το μεγάλο project του καναλιού δεν είναι άλλο από το «X – Factor» που θα επιστρέψει στις οθόνες μας πλήρως ανανεωμένο, με μεγάλες εκπλήξεις και παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κριτική επιτροπή, ακόμη όμως δεν ανακοινώνονται. Η λαμπερή σταρ θα έχει διπλή παρουσία στο πρόγραμμα του Open καθώς θα ξεκινήσει και η προβολή της εκπομπής οδοιπορικών που κάνει σε όλη την Ελλάδα με συνοδοιπόρο τον Βαγγέλη Δρίσκα. Η Δέσποινα Βανδή και ο γνωστός σεφ ανακαλύπτουν νέες συνταγές, επαναφέρουν κλασικές γεύσεις και προβάλλουν τη γευστική κουλτούρα που υπάρχει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Τη σκηνοθεσία της εκπομπής έχει ο πολύπειρος Κώστας Καπετανίδης. Ταξιδιωτική εκπομπή στο Open αναμένεται να κάνει και ο φιναλίστ του «Survivor 1» Μάριος Πριάμος Ιωαννίδης.

Την ελληνική εκδοχή του διάσημου παγκοσμίως προγράμματος «Revenge Body» θα παρουσιάσει η Ιωάννα Λίλη. Το «Revenge Body» αναλαμβάνει να «μεταμορφώσει» τους συμμετέχοντες και μέσα από μια σειρά δοκιμασιών να τους ξαναδώσει πίσω τη χαμένη τους ζωή. Η Ιωάννα Λίλη σε κάθε επεισόδιο θα υποδέχεται ανθρώπους που βρίσκονται σε μία ιδιαίτερη φάση της ζωής τους. Άνθρωποι που έχουν χάσει την αισιοδοξία τους και την αυτοπεποίθησή τους. Η παρουσιάστρια αναλαμβάνει να συζητήσει μαζί τους και να εντοπίσει τους λόγους που οδήγησαν τον καλεσμένο σε μια δυσμενή για εκείνον κατάσταση. Από το σημείο αυτό και μετά, το ταξίδι της «μεταμόρφωσης» ξεκινά. Μια ομάδα από γυμναστές, beauty experts, life coaches αλλά και γιατρούς αναλαμβάνει να βοηθήσει τον καλεσμένο μας να πετύχει τον στόχο του. Το τελικό αποτέλεσμα θα έρχεται στις οθόνες μας στο τέλος του επεισοδίου.

Όσον αφορά στον ενημερωτικό τομέα του Open, αναμένεται η ένταξη στη νυχτερινή ζώνη της νέας ενημερωτικής εκπομπής της Έλλης Στάη. Η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί από τα στελέχη της διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης και την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και φυσικά σημαντικός παράγοντας θα είναι και η ροή των πολιτικών εξελίξεων από τη νέα χρονιά.

Στο ΣΚΑΪ έχει ολοκληρωθεί το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί o σταθμός σε επίπεδο προγράμματος στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής περιόδου. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έκανε πρεμιέρα το «Power of Love 2» με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου. Το dating reality show θα προβάλλεται στην prime time μέχρι την ολοκλήρωση του «My Style Rocks» στα τέλη Γενάρη, οπότε και θα μετακομίσει στην απογευματινή ζώνη του σταθμού. Τον Φεβρουάριο θα γίνει η πρεμιέρα του «Survivor Ελλάδα – Τουρκία» με παρουσιαστή για την ελληνική τηλεόραση τον Σάκη Τανιμανίδη και για την τουρκική τον ίδιο τον παραγωγό του προγράμματος Ατζούν Ιλίτζαλι. Το κάστινγκ θα τρέξει με γρήγορους ρυθμούς τις επόμενες μέρες. To πρόμο του ριάλιτι θα γίνεται και φέτος σε καθημερινή βάση στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού με το «Survivor Panorama», το οποίο θα έχει νέα οικοδέσποινα την Μπάγια Αντωνοπούλου.

 

Για τον Φεβρουάριο, προγραμματίζεται και η επιστροφή του Αντώνη Κανάκη. Η Δευτέρα έχει «κλειδώσει» για την προβολή του «Ράδιο Αρβύλα», ενώ το «Βινύλιο» δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα προβάλλεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στη late night ζώνη του σταθμού εντός του Ιανουαρίου θα ενταχθεί και η νέα εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά «After Dark» με πολλούς διάσημους καλεσμένους από τον χώρο της showbiz να έχουν ήδη πάρει πρόσκληση για να βρεθούν στο «εξομολογητήριό» του. Μέσα στον Γενάρη ολοκληρώνεται η καθημερινή σειρά «Όσο έχω εσένα» ενώ αβέβαιο παραμένει και το μέλλον του «Ohh La La» με τη Σάσα Σταμάτη.

 

Στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, θα ενταχθεί προσεχώς και η νέα εκπομπή αφιερωμάτων του Σάκη Ρουβά. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα. Ο Έλληνας ποπ σταρ θα προσπαθήσει μέσω συνεντεύξεων του ίδιου του προσώπου (εφόσον βρίσκεται εν ζωή), συνεργατών του και φίλων του να αποκαλύψει στον τηλεοπτικό φακό άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής και της καλλιτεχνικής του καριέρας.

Μέσα στον Γενάρη, ξεκινά στο Star η προβολή του νέου κύκλου του «Master Chef» με την ομάδα των τριών κριτών να παραμένει η ίδια. Πάνος Ιωαννίδης,Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νέος Έλληνας master chef. To ενδιαφέρον των υποψηφίων ήταν μεγάλο αν κρίνει κανείς από τις περισσότερες από 2.000 αιτήσεις συμμετοχής που έφθασαν στην παραγωγή και η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά να κάνει την τελική επιλογή των παικτών. Άλλωστε δύο μεγάλα pre castings πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο. To πρώτο τρέιλερ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Και φέτος ο μεγάλος νικητής εκτός από την προοπτική μιας καριέρας στον χώρο της γαστρονομίας θα φύγει πλουσιότερος κατά 50.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα του Star εντάχθηκε ήδη από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς η ταξιδιωτική εκπομπή «Life is a Beach», που μας φέρνει το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα ταξιδεύοντάς μας σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Παρουσιαστές τέσσερα νέα παιδιά, ο Χάρης Κιαγιαδάκης, ο Αλέξανδρος Προκοπάκης, ο Νίκος Μετζογιαννάκης και ο Γιώργος Αλεφαντινός. 

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗκανάλι