Lifestyle | 08.02.2021 12:33

Συνεδριάζει το Πειθαρχικό για τον γνωστό ηθοποιό και τις καταγγελίες εναντίον του

Newsroom

Η αντιπρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Ντίνα Αβαγιανού μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» το πρωί της Δευτέρας (8/2) για τη συζήτηση που θα γίνει σήμερα αναφορικά με τις καταγγελίες κατά πασίγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Τρεις σοβαρές μαρτυρίες ήρθαν στο φως από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη, οι οποίες με επιστολή τους στο ΣΕΗ κατείγγειλλαν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σεξουαλική παρενόχληση. 

Σύμφωνα με την Ντίνα Αβαγιανού: «Για εμάς και οι θύτες και τα θύματα είναι συνάδελφοί μας και χρειαζόμαστε πάρα πολύ λεπτούς χειρισμούς. Είμαστε πάντα με τη μεριά του θύματος. Σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του πειθαρχικού, αμέσως μετά τη σύστασή του, και θα δούμε πόσοι φάκελοι έχουν κατατεθεί. Το πειθαρχικό εξετάζει μόνο σφραγισμένους φακέλους με ονοματεπώνυμο του καταγγέλλοντος. Δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των φακέλων, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που έχει δεχτεί το σωματείο και ο καθένας από μας ξεχωριστά.

Μπήκαμε στο θέατρο για να κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας. Πριν ανοίξουν οι φάκελοι δεν μπορώ να πω τίποτα. Το πειθαρχικό είναι ένα όργανο που όσο ίσχυε η άδεια της ασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού είχε κάποιο λόγο ύπαρξης με την έννοια ότι μπορούσε ο θύτης να μην ξαναδουλέψει ποτέ στη ζωή του, δηλαδή να του αφαιρούσε το σωματείο την άδεια και να μη δούλευε ποτέ ξανά. Αυτή τη στιγμή το πειθαρχικό μπορεί να τον διαγράψει ...μέχρι εκεί».

Σωρεία καταγγελιών έχει δεχθεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πρόεδρός του, Σπύρος Μπιμπίλας, για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή λεκτικής και σωματικής βίας στο θεατρικό σανίδι. Οι άνθρωποι του θεάτρου σπάνε τη σιωπή τους και τον λόγο έχει τώρα το πειθαρχικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα, στο οποίο θα κληθούν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι. Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πάντως, δηλώνει πως έχει χάσει τον ύπνο του με τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων.

καταγγελίεςΣΕΗΠηνελόπη ΑναστασοπούλουπαρενόχλησηΆννα Μαρία ΠαπαχαραλάμπουςΛένα Δροσάκη