Lifestyle|18.04.2021 12:30

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε με μαργαριταρένιο κολιέ της Ελισάβετ

Newsroom

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Η σορός του τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η τελετή είχε σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο προσαρμόστηκε στις επιταγές της πανδημίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στη χώρα. Η Κέιτ Μίντλετον, η οποία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ντυμένη στα μαύρα, ενώ το μαργαριταρένιο κόσμημα που φορούσε προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας περιδέραιο, από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ, γνωστό ως «Japanese Pearl Choker» («Το Περιλαίμιο με το Ιαπωνικό Μαργαριτάρι»). Αποτελείται από τέσσερις σειρές πετραδιών και έχει διαμαντένιο κούμπωμα. Η βασίλισσα το φορούσε στις δεκαετίες ‘80 και ‘90 και είχε ζητήσει να φτιαχτεί από «τα καλύτερα καλλιεργημένα μαργαριτάρια». Το κόστος κάλυψε το ιαπωνικό κράτος, του οποίου και αποτελεί δώρο στην Ελισάβετ.

Μάλιστα, κατά τον πρώτο χρόνο του γάμου του πρίγκηπα Καρόλου, η βασίλισσα είχε δανείσει το τσόκερ στη Νταϊάνα, η οποία λάτρευε τις πέρλες. Το είχε φορέσει σε μια δεξίωση στο ανάκτορο Χάμπτον Κορτ προς τιμήν της βασιλίσσης Βεατρίκης και του πρίγκιπα Κλάους της Ολλανδίας. Σημειώνεται ότι η Κέιτ έχει επιλέξει το «Japanese Pearl Choker» άλλη μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017, στον εορτασμό για την 70η επέτειο γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ με τον, τεθνεώτα πλέον, πρίγκιπα Φίλιππο.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Μέγκαν έστειλε για την κηδεία στεφάνι με ελληνικά λουλούδια

κηδείαΒασίλισσα ΕλισάβετΚέιτ Μίντλετονπρίγκιπας Φίλιππος