Lifestyle|29.01.2019 12:16

Κατερίνα Στικούδη: Η όπερα, ο γάμος και οι πλαστικές επεμβάσεις (pics)

Αλέξης Μίχας

Η τραγουδίστρια μιλά για τη συμμετοχή της στο «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1 και εξηγεί στο TV Έθνος (27/11) τους λόγους που είπε το «ναι», αναφέρεται στην πορεία της στον χώρο του θεάματος και δηλώνει ανοιχτή σε νέες προκλήσεις. Εξηγεί πώς αντιμετωπίζει τις κακόβουλες κριτικές και μιλά  για τον γάμο της με τον Βαγγέλη Σερίφη, την επιλογή τους να τελέσουν το μυστήριο σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, αλλά και το ενδεχόμενο της μητρότητας. 

«Your Face Sounds Familiar». Πώς ήρθε η πρόταση και πώς αποφάσισες τη συμμετοχή σου;

Κάναμε συζητήσεις με το κανάλι και την παραγωγή. Μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Άλλωστε παρακολουθούσα τους προηγούμενους κύκλους του «YFSF». Είχα και παλαιότερα πρόταση, αλλά δεν προχώρησε λόγω υποχρεώσεων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαιτεί πολύ χρόνο, μελέτη και δουλειά. Και τώρα ταυτόχρονα θα κάνω και άλλα πράγματα, απλώς ταίριαξε το timing. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Για μένα παίζει τεράστιο ρόλο. Δεν υπάρχουν χαμένοι, δεν υπάρχουν αποχωρήσεις. Ο νικητής της εβδομάδας επιλέγει το πού θα δωρίσει το έπαθλο. Είναι πολύ σημαντικό. Να δίνεις χαρά, ελπίδα και χαμόγελο. Υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερες ανάγκες από εμάς. 

Στην προσωπική σου ζωή κάνεις μιμήσεις για πλάκα;

Κάποιες φορές με τις φίλες μου, ναι. Αλλά δεν είμαι μίμος με την επαγγελματική έννοια του όρου. Γι’ αυτό και θα το κάνω πολύ χαλαρά στο «Familiar», εννοώντας χωρίς άγχος. Βέβαια έχω να σου πω ότι μέσα από τα βιντεοκλίπ μου όλα αυτά τα χρόνια έκανα πειραματισμούς στην εικόνα μου. Μπαίνω σε ρόλους μέσα από τα αυτά. Στο καινούργιο μου βιντεοκλίπ, στην οπτικοποίηση του τραγουδιού «Από μια άλλη εποχή», γίνομαι μια ξύλινη μαριονέτα. Μου αρέσουν οι πειραματισμοί.

Τι αλλαγές θα δούμε φέτος στο σόου μιμήσεων του ΑΝΤ1;

Είναι πολύ μεγάλη παραγωγή. Όχι μόνο στο κομμάτι των μεταμφιέσεων. Και το κομμάτι της παραγωγής είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Όπως ξέρεις, φέτος το πρόγραμμα είναι μαγνητοσκοπημένο. Βέβαια για μας θα είναι σαν live, καθώς δεν θα μπορούμε να επαναλάβουμε την εμφάνισή μας. Επίσης μιλάμε για ένα εκπληκτικό στούντιο που όμοιό του δεν νομίζω να έχει στηθεί στην Ελλάδα. Νομίζω πως και οι δέκα που παίρνουμε φέτος μέρος στο «Familiar» θα περάσουμε πολύ καλά!

Αγχώνεσαι με τις κρίσεις που θα έρθουν από την επιτροπή;

Όχι. Θα με κρίνουν για το κομμάτι της μίμησης και είναι λογικό να συμβεί.

Ποιο είναι το πρόσωπο που ιδανικά θέλεις να μιμηθείς κατά τη διάρκεια του προγράμματος;

Δεν θα σου πω συγκεκριμένο πρόσωπο, θέλω όμως να κάνω σίγουρα κάτι που έχει σχέση με κλασικό τραγούδι. Σαν είδος θα ήθελα να κάνω όπερα.

T

Στο παρελθόν σε έχουμε δει και στο «Just the two of us» και στο «Dancing with the stars», όπου κέρδισες και τη δεύτερη θέση. Τι είναι αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτά τα προγράμματα;

Μαθαίνεις και κάνεις πράγματα που δεν θα έκανες αν δεν συμμετείχες σε αυτά. Για παράδειγμα, ναι μεν χορεύω στα βιντεοκλίπ και στη σκηνή, αλλά στο «DWTS» έμαθα και άλλους χορούς. Τότε χόρευα οκτώ ώρες την ημέρα. Είναι αλήθεια πως έχει επανειλημμένως δεχθεί πρόταση και από το «Survivor»; Δεν είμαι η μόνη. Στη μισή σόουμπιζ έχει γίνει πρόταση για το «Survivor». Δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να το συζητήσω. Δεν με αφορά και δεν μου ταιριάζει καθόλου. Δεν θα μπορούσα να βρεθώ εκεί ούτε για μία ώρα. Και έχει να κάνει με τις ατομικές συνθήκες υγιεινής.

Ποτέ (δεν έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης), και αν συνέβαινε θα ήμουν αμείλικτη, θα έβαζα τον άλλον αμέσως στη θέση του, δεν θα έβαζα τα κλάματα

Καριέρα στο μόντελινγκ, παρουσιάστρια, τραγουδίστρια, αλλά και περάσματα από την υποκριτική. Εκτός από το τραγούδι, σε εκφράζουν όλα το ίδιο; 

Συμπλήρωσα δέκα χρόνια στο τραγούδι με τέσσερις ολοκληρωμένους δίσκους, αλλά μου αρέσει να ασχολούμαι και με άλλα πράγματα. Τις προτάσεις που μου αρέσουν, τις αποδέχομαι. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες και οι εγκλωβισμοί σε συγκεκριμένους ρόλους. Ασχολίες με κοινή αφετηρία -εν προκειμένω τον χώρο του θεάματος-, οπότε εάν μου αρέσει κάτι θα το κάνω, δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Θα ήθελες να επιστρέψεις στην παρουσίαση μιας εκπομπής; Είμαι σε διάφορες συζητήσεις. Δεν μου έλειψε ποτέ η τηλεόραση, επικεντρώθηκα στη μουσική. Το τελευταίο μου άλμπουμ, το «Soundrack», με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, είναι η πιο ολοκληρωμένη δουλειά μου με 12 κομμάτια και ισάριθμα βιντεοκλίπ. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε χρόνος για την τηλεόραση.

T

Σε έχουμε δει σε πολλές τολμηρές εμφανίσεις κατά καιρούς. Υπήρξε κάποια φωτογράφηση ή κάποιο βιντεοκλίπ για τα οποία μετάνιωσες; Να θεώρησες ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν βγήκε καλό;

Όχι, ευτυχώς. Επιλέγω συνεργάτες που εκτιμώ και θαυμάζω. Έχουν αισθητική και γνώσεις πάνω στον τομέα τους. Και έχω σταθερούς συνεργάτες μου που με γνωρίζουν καλά και ταιριάζω μαζί τους. Νιώθω τυχερή γιατί είναι δίπλα μου όχι μόνο για μια καλή αμοιβή, αλλά γιατί έχουμε τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και φυσικά νοιάζονται για μένα.

Έχουμε ακούσει πολλές περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων τον τελευταίο καιρό και στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Εσένα σου συνέβη ποτέ κάτι που να σε ενόχλησε;

Όχι, ποτέ, και αν συνέβαινε να είσαι σίγουρος πως θα ήμουν αμείλικτη. Θα έβαζα τον άλλον αμέσως στη θέση του και σίγουρα δεν θα έβαζα τα κλάματα. 

Έρχομαι στα προσωπικά. Παντρεύτηκες με τον Βαγγέλη Σερίφη σχεδόν μυστικά, στη Θεσπρωτία, έχοντας στο πλευρό σας συγγενείς και καλούς φίλους. Πώς το αποφασίσατε;

Είπαμε «μια που βγαίνουμε από την κρίση, δεν παντρευόμαστε;» (γέλια). Πράγματι έγινε σε κλειστό κύκλο. Θεωρώ πως είναι μια πολύ προσωπική στιγμή αυτή για τον καθέναν. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτό. Το κάθε ζευγάρι το διαχειρίζεται όπως θέλει. Εμείς θέλαμε τις οικογένειες και τους καλούς μας φίλους δίπλα μας.

T

Τον χάρηκες τον γάμο σου;

Πάρα πολύ, δεν θα άλλαζα τίποτα.

Τι σε συγκίνησε περισσότερο;

Οι πολλές αγκαλιές, τα χαμόγελα, η αγάπη που εισέπραξα. Στέκομαι επίσης στο χαμόγελο της μητέρας μου. Ήταν χαρούμενη, κάνοντας εμένα δέκα φορές πιο χαρούμενη.

Το πιο χιουμοριστικό περιστατικό ποιο ήταν;

Ε, ο χορός μου (γέλια), το kiki challenge. Ο γαμπρός ήθελε να χορέψω, οπότε έκανα το χρέος μου.

T

Τελικά όταν ένας επώνυμος θέλει να κρατήσει κάποιες στιγμές μακριά από τη δημοσιότητα μπορεί να το κάνει;

Θεωρώ πως ναι. Είναι βέβαια δύσκολο. Και εμάς μαθεύτηκε τελευταία στιγμή από σπόντα. Δεν κρύφτηκα από κάποιον, αλλά δεν το διατυμπάνισα κιόλας.

Είστε δέκα χρόνια ζευγάρι με τον Βαγγέλη. Άλλαξε σε κάτι ο γάμος την καθημερινότητά σας;

Για μένα ο γάμος είναι ένα ωραίο πάρτι αγάπης. Γιορτάζεις με τον σύντροφό σου τον έρωτά σου. Όταν συγκατοικείς με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια, δεν αλλάζουν πράγματα. Απλώς ήταν μια πολύ όμορφη μέρα στη ζωή μας ο γάμος και ευχαριστώ και τις οικογένειές μας για τη στήριξη.

Ένα παιδί είναι στα σχέδιά σας;

Όχι. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα μας αλλά και να ήταν δεν θα το δήλωνα για να είμαι ειλικρινής.

Εκτός από ζευγάρι, με τον Βαγγέλη είστε πολλά χρόνια και συνεργάτες. Αυτό μπορεί να φέρει τριβές στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού;

Διαφωνίες υπάρχουν σίγουρα. Το θέμα είναι πώς τις διαχειρίζεσαι και πώς καταλήγεις σε μια απόφαση. Ο Βαγγέλης είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και δεν έχει πρόβλημα να κάνω και άλλες συνεργασίες. Συζητάμε τα πάντα. Είμαστε καλή ομάδα στη δουλειά.

Υπερτερεί η γνώμη του σε σχέση με τους υπόλοιπους συνεργάτες σου; Φυσικά και ναι.

Τον σέβομαι πολύ, τον θαυμάζω, αντιλαμβάνομαι το ταλέντο του και αναγνωρίζω την πείρα του.

Τις αρνητικές κριτικές και τα κακόβουλα σχόλια πώς τα αντιμετωπίζεις;

Ξεκίνησα πολύ μικρή. Δεκαοκτώ ετών. Από μικρή και λόγω αθλητισμού έβαζα στόχους. Και αυτό που έχω μάθει είναι να μη σταματάω. Ήθελα πάντα να φτάνω στον τερματισμό. Από μικρή λοιπόν κατάλαβα πως στη δουλειά αυτή υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια. Άλλα γίνονται με εμπάθεια, άλλα είναι καλοπροαίρετα. Εγώ τα ακούω όλα. Δεν φτάνουν βέβαια τα πάντα στ’ αυτιά μου. Δεν γκουγκλάρω το όνομά μου κάθε τρεις και λίγο. Εάν δεν γνωρίσεις έναν άνθρωπο από κοντά, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Η προσωπική επαφή είναι που ολοκληρώνει την άποψη ενός ανθρώπου για τον συνομιλητή του. Έχω δεχθεί και πολύ σκληρή κριτική και πείσμωσα. Ήθελα να γίνω καλύτερη.

Ο αθλητισμός φέρνει και πειθαρχία. Είσαι πολύ πειθαρχημένη;

Μικρή ήμουν ακόμη περισσότερο, σε σημείο υπερβολής. Και τώρα το πρόγραμμά μου είναι αυστηρό, αλλά βρίσκω τον χρόνο να χαλαρώσω. Δεν σου κρύβω πως είμαι εργασιομανής. Αλλά ισορροπώ πια τα πράγματα. Θέλω επίσης να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου. Περισσότερο από πριν.

Μουσικά σε τι φάση βρίσκεσαι;

Κυκλοφόρησε το νέο σου βιντεοκλίπ «Απ’ το τίποτα».

Τι άλλο ετοιμάζεις;

Όλο το άλμπουμ, όπως σου είπα, οπτικοποιήθηκε. Με πολλή δουλειά. Σύντομα θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση. Βγαίνει τώρα το βιντεοκλίπ «Από μια άλλη εποχή» με διαφορετικό ήχο και στιλ. Επίσης ετοιμάζω μαζί με τον Ησαΐα Ματιάμπα μια μεγάλη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας που θα ξεκινήσει μετά τις Απόκριες. Θα ακολουθήσει η Κύπρος και ενδεχομένως στη συνέχεια και πιο μακρινοί προορισμοί, μεταξύ των οποίων Αγγλία, Γερμανία, ίσως και ΗΠΑ.

Είπες στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «δεν είναι σωστή η μόδα με τις πλαστικές επεμβάσεις». Εσύ έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει πάνω σου ή θα το κάνεις στο μέλλον με το πέρασμα του χρόνου;

Όχι. Μπορεί κάποιες μέρες που δεν έχω τόσο καλή διάθεση να βλέπω κάποια πράγματα στον εαυτό μου περίεργα. Όμως νομίζω πως είναι θέμα ψυχολογίας εκείνης της στιγμής. Μπορεί να υπάρχει κόσμος που θέλει να αλλάξει πράγματα πάνω του. Δεν το θεωρώ κακό, αλλά δεν μου αρέσουν οι υπερβολές. Επίσης, δεν μου αρέσει που κάποια κορίτσια το κάνουν επειδή είναι μόδα. Δεν μπαίνεις στο χειρουργείο γι’ αυτούς τους λόγους. Επίσης δεν ξέρω αν το κάνουν για τους εαυτούς τους ή για τους άλλους. Και αυτό είναι σοβαρό θέμα.

T

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

YFSFAll Star Your Face Sounds FamiliarTV ΈθνοςΚατερίνα Στικούδη