Lifestyle | 22.12.2021 19:29

Meghan Markle: Τρέμει το παλάτι - Θα καταθέσει όσα ξέρει για τον πρίγκιπα Άντριου και το σκάνδαλο Epstein;

Newsroom

Η Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) μπορεί να κληθεί να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της δίκης κατά του πρίγκιπα Άντριου αναφορικά με το σκάνδαλο Έπσταϊν. Η πολιτική αγωγή στην υπόθεση του πρίγκιπα Άντριου - ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικες στα πάρτι του διαβόητου Έπσταϊν - μόλις δήλωσε πως σκέφτεται να καλέσει τη Μέγκαν Μαρκλ ως μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση! Και η βρετανική βασιλική οικογένεια καρδιοχτυπά! Ο βρετανικός Τύπος πάντως αναφέρει πώς ό,τι και να γίνει στις δικαστικές αίθουσες, ο πρίγκιπας Άντριου θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στη δημόσια ζωή!

Σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής αγωγής η Δούκισσα του Σάσεξ μπορεί να κληθεί να καταθέσει, καθώς «είναι Αμερικανή πολίτης, έχει το θάρρος να λέει αλήθειες και γνωρίζει από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν μέσα στο παλάτι». Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπόιες, δήλωσε επίσης πως η Μέγκαν Μάρκλ, καθώς ζει στις ΗΠΑ, μπορεί να κληθεί και μπορεί να διαφωτίσει το δικαστήριο, ως στενός συγγενής, πλέον, του πρίγκιπα Άντριου, για την προσωπικότητα του πρίγκιπα, αλλά και για τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης από το παλάτι.

O Τζέισον Κνάουφ, δεξί χέρι του πρίγκιπα Ουίλιαμ και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Κένσιγκτον, κατέθεσε εναντίον της Μέγκαν Μάρκλ στη δίκη για τις προσωπικές επιστολές που αντάλλαξε με τον πατέρα της, στη διένεξη με την Daily Mail. Τη δίκη κέρδισε η Μαρκλ.

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση-βόμβα από θύμα του Έπσταϊν - «Με κακοποίησε όταν ήμουν 17 ετών»

Μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου κατέθεσε ένα από τα θύματα του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η 38χρονη σήμερα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, θύμα του δικτύου παιδεραστίας που είχε στήσει ο καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, κατέθεσε επίσημα μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Τζιούφρε κατηγορεί το δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Eπσταϊν στο Μανχάταν, αλλά και στο Λονδίνο και στην Καραϊβική, από το 2000 έως το 2002. Τότε η κοπέλα ήταν κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την αγωγή των 15 σελίδων, και ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της παρά τη θέλησή της, όπως ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail στη μήνυση αναφέρεται: «Σε αυτή τη χώρα κανένα πρόσωπο, είτε είναι πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο ανίσχυρο ή ευάλωτο είναι, δεν μπορεί να στερηθεί την προστασία του νόμου».

«Ήμουν 17, με πήγαν στη Νέα Υόρκη για να κάνω σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου»

Σύμφωνα με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της, μετά από υπόδειξη της «μαστροπού» του δικτύου, Γκίσλεϊν Μάξουελ κι ενώ γνώριζε ότι ήταν ανήλικη. Όπως λέει φοβόταν ότι θα πεθάνει ή θα τραυματιστεί σε περίπτωση που δεν υπάκουε. Η ενάγουσα γνώρισε την Μάξουελ, όταν ήταν 16 ετών και εργαζόταν σε ένα σπα στο θέρετρο Mar-a-Lago του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την πίεσαν να κάνει σεξ με άλλους άντρες. Ο Έπσταϊν σύμφωνα με τα λεγόμενά της την μετέφερε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 17 ετών για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Ελπίζω και τα άλλα θύματα να δουν ότι μπορούν να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή της μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη. Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση επιπόλαια. Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη. Γνωρίζω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους αυλικούς του. Αλλά ήξερα ότι αν δεν το έκανα , θα απογοήτευα τον εαυτό μου και τα θύματα παντού » δήλωσε η καταγγέλλουσα. 

Σκάνδαλο Έπσταϊν: «Με παρέδωσαν στον πρίγκιπα Άντριου» καταθέτει θύμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε μιλά για τη «συνεύρεση» της με τον Πρίγκιπα Άντριου το 2001, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξουελ. Η Τζιούφρε καθώς και άλλα πέντε θύματα της δικτύου τράφικινγκ που είχε στήσει ο Έπσταϊν, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τη σεξουαλική εκμετάλλευση που υπέστησαν ως ανήλικες στην εκπομπή Dateline του NBC. 

«Ήταν κι αυτός ένας από τους δράστες. Συμμετείχε κανονικά. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Λονδίνο, ήμουν τόσο νέα. Η Γκισλέιν με ξύπνησε ένα πρωί και μου είπε: "Θα γνωρίσεις έναν πρίγκιπα σήμερα". Δεν ήξερα τότε ότι θα με εξέδιδαν σε έναν πρίγκιπα. Πήγαμε στο Κλαμπ Τραμπ. Ο Πρίγκιπας Άντριου μου έφερε αλκοόλ, ήταν στον χώρο των VIP, είμαι σίγουρη ότι ήταν βότκα. Μου είπε κάτι του στιλ "Ας χορέψουμε", του είπα "εντάξει". Πάμε να φύγουμε από το κλαμπ Τραμπ και μπαίνω στο αμάξι του Τζέφρι και της Γκισλέιν. Και μου λέει αυτή: "Θα έρθει πίσω στο σπίτι. Θέλω να του κάνεις ό,τι κάνεις για τον Έπσταϊν". Απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω». Σύμφωνα με την ίδια όταν πήγαν στο σπίτι της Γκισλέιν ο πρίγκιπας Άντριου έκανε σεξ μαζί της αρχικά στο μπάνιο και μετά στο υπνοδωμάτιο. Όπως σημείωσε στην μαρτυρία της στο NBC: «Δεν ήταν χυδαίος ή κάτι τέτοιο. Είπε κάτι του στιλ "ευχαριστώ" και κάποια ωραία γλυκανάλατα και έφυγε. Εγώ απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ήταν μπλεγμένοι και ευγενείς. Αρνείται ότι έγινε ποτέ οτιδήποτε και θα συνεχίσει να το αρνείται, αλλά ξέρει την αλήθεια όπως κι εγώ την ξέρω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

Η υπόθεση είναι γνωστή χρόνια και η βασιλική οικογένεια και ο πρίγκιπας Άντριου έχουν πολλές φορές κατά το παρελθόν αρνηθεί ότι υπήρξε ποτέ κάποια συνεύρεση του Δούκα με την Τζιούφρε. Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Δούκα του Γιορκ υποστηρίζοντας πως: «Το Παλάτι αρνείται με έμφαση ότι ο Δούκας του Γιορκ είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή σχέση με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι απλά ψευδής και χωρίς καμία υπόσταση». Βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε τον πρίγκιπα στην κατοικία του χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, να αποχαιρετά χαμογελώντας μια νεαρή γυναίκα.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Άντριου τότε δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. «Η Αυτού Υψηλότης αποδοκιμάζει την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινου όντος και ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να εγκρίνει να συμμετέχει ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές είναι φρικτός», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους.

Η Ghislaine Maxwell,  η Βρετανίδα σύντροφος και συνεργός κατά πολλούς του Τζέφρι Επστάιν, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 από το FBI σύμφωνα το NBC News. Η κληρονόμος μεγάλης περιουσίας θεωρείται ότι συμμετείχε ή οργάνωνε τους βιασμούς και τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του Επστάϊν. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί από το εισαγγελικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ο Έπσταϊν από το 2002 έως και το 2005 πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του. 

Δίκη Ghislaine Maxwell: Ήξερε ακριβώς τι θα έκανε ο Epstein στα παιδιά που του έφερνε, λέει η βοηθός εισαγγελέα

Η Γκισλέιν Μάξγουελ (Ghislaine Maxwell) «ήξερε ακριβώς τι θα έκανε ο Έπσταϊν στα παιδιά που του έστελνε» και ήταν συνεργός στα εγκλήματα που διέπραττε εις βάρος ανήλικων και ευάλωτων κοριτσιών ο παιδεραστής μεγιστάνας, υποστήριξε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η βοηθός εισαγγελέας την πρώτη μέρα της δίκης της 59χρονης κατηγορούμενης.«Η Μάξγουελ ήταν η καλύτερη φίλη και το δεξί χέρι του Έπσταϊν. Ήταν αναμεμειγμένη σε κάθε πτυχή της ζωής του. Ήταν συνεργοί». Η δίκη της είναι σε εξέλιξη!

Γκισλέιν Μάξουελπρίγκιπας ΆντριουΜέγκαν ΜαρκλΣκάνδαλο ΕπστάινΜπάκιγχαμΒασίλισσα Ελισάβετ