Lifestyle|22.01.2022 11:39

Νάνσυ Ζαμπέτογλου για το «Σιδηρά κυρία»: «Έπρεπε να επιβληθώ στα πράγματα, ήταν θέμα επιβίωσης»

Newsroom

Καλεσμένοι στην εκπομπή «After Dark» του OPEN βρέθηκαν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην καινούργια τους τηλεοπτική στέγη και τις δυσκολίες του ζωντανού προγράμματος, ενώ αναπολούν τα χρόνια της χρυσής εποχής των περιοδικών. «Στην ΕΡΤ έχεις να διαχειριστείς και αλλά πράγματα, μας έπεσε ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, η κακοκαιρία, είχαμε συνδέσεις. Μπήκαμε αμέσως στα βαθιά. Θα μπορούσε να υπάρξει θέμα, ευτυχώς το ενημερωτικό κομμάτι της ΕΡΤ είναι πολύ δυνατό» ανέφερε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου. 

Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος θεωρεί πολλά πρόσωπα υπερεκτιμημένα στον κόσμο της τηλεόρασης. «Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε θέσεις και χώρο που σε άλλες συνθήκες δεν θα έπρεπε να έχουν δουλειά. Το επάγγελμα του παρουσιαστή είναι μόνο στην ελληνική τηλεόραση λες και τελειώνεις "ΙΕΚ παρουσιάστριας". Στο εξωτερικό κάνεις και άλλα πράγματα είσαι λίγο δημοσιογράφος κτλ» δήλωσε.

Όταν ο Θέμης Γεωργαντάς ανέφερε στη Νάνσυ πως έχει χαρακτηριστεί ως «Σιδηρά κυρία», η παρουσιάστρια απάντησε: «Όταν ήμουν 25 ετών έγινα η διευθύντρια του μεγαλύτερου περιοδικού στην Ελλάδα, χωρίς καμία εμπειρία. Ξαφνικά. 25 χρονών, 1,50 ύψος, μόλις είχα έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Κολλάει και το ύψος. Τότε έπρεπε κάπως να επιβληθώ στα πράγματα, με εκδότη τον Κωστόπουλο που είχα κιόλας να λογοδοτήσω. Πώς να ήμουν δηλαδή; Γλυκούλα; Αυτή τη στιγμή δεν θα μιλάγαμε εδώ, θα ήμουν κάπου πατημένη. Ήταν θέμα επιβίωσης. Εμένα πάντα αυτό που με ενδιέφερε στο τέλος της ημέρας ήταν να γίνει η δουλειά και να πάει καλά το περιοδικό».

Από την άλλη, ο Θανάσης τόνισε πως «κάναμε λάθη. Κληθήκαμε ν' αναλάβουμε κυριολεκτικά ένα περιοδικό. Κάποια στιγμή το υπερσπιστήκαμε, λες και μας ανήκει. Έκανα καβγάδες. Γιατί να χαλάσω σχέσεις με ανθρώπους; Είναι λάθος, επειδή μια μέρα μας θύμισε το αφεντικό πως δεν είναι δικό μας. Η δουλειά σου δεν είναι η ζωή σου. Ήταν κάτι παραπάνω από τη ζωή μας. Θυσιάσαμε διακοπές, ανθρώπους, ώρες». 

Η γνωριμία με τον Νάσο Γαλακτερό

Σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αναφέρθηκε στον γάμο της με τον Νάσο Γαλακτερό, η γνωριμία με τον οποίο έγινε μέσω δουλειάς, καθώς ήθελε να τον κάνει εξώφυλλο. «Τον είχα πάρει τηλέφωνο για να κλείσουμε τεύχος για τον χωρισμό του με τη Ρούλα Κορομηλά και ήταν όλοι μπροστά και άρχισα να κάνω "μαλλιά". Έπαθα σοκ με τον εαυτό μου» είπε, φέρνοντας στη μνήμη της τη γνωριμία τους. Και αμέσως μετά αφηγήθηκε ένα πολύ συγκινητικό περιστατικό με εκείνον που την έκανε τότε να καταλάβει πόσο την αγαπά.

«Θέλω να το ξέρει η κόρη μου και θέλω όταν μεγαλώσει και αγαπήσει κάποιον να είναι έτσι και αν δεν είναι θέλω να έρθει και να μου το πει. Είχα πάει να πιάσω δουλειά κάπου σε μία δύσκολη στιγμή όταν είχε κλείσει το περιοδικό. Κατεβαίνουμε μαζί, μπαίνω στο αυτοκίνητο και μου λέει εκεί που θα πας άμα δεν περάσεις καλά σε παρακαλώ γύρνα σπίτι. Δεν υπήρξε ούτε μία φορά που ένιωσα ότι ο Νάσος δεν με υποστηρίζει. Ξέρω ότι είμαστε ομάδα. Επειδή είναι δύσκολες εποχές αυτό που θέλω να ξέρει η κόρη μου είναι ότι όλες μας αξίζουμε την αγάπη απλόχερα» υπογράμμισε.

Μίκης ΘεοδωράκηςΘανάσης ΑναγνωστόπουλοςΘέμης ΓεωργαντάςΝάνσυ ΖαμπέτογλουAfter Darkειδήσεις τώραΕΡΤ1