Lifestyle|21.02.2022 14:00

Η άγνωστη αδελφή του Mark Zuckerberg - Κρυπτονομίσματα και το βίντεο παρωδία της Adele - Γιατί σνομπάρει το Facebook

Newsroom

H Αμερικανίδα επειχειρηματίας Ράντι Ζάκερμπεργκ (Randi Jayne Zuckerberg) είναι η αδερφή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. H 39χρονη πρώην εργαζόμενη στο Facebook, υπήρξε παλαιότερα πανελίστρια στην εκπομπή «Forbes on Fox». Πρόσφατα η Ράντι μεταμορφώθηκε στην Αντέλ του «Hello» για μια διαφημιστική καμπάνια κρυπτονομισμάτων, που απευθύνεται σε γυναίκες.

Στη διαφήμιση, η Ράντι εμφανίζεται με μία ζακέτα με γούνινο γιακά, όπως αυτή που φορούσε η Αντέλ στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Hello» και ερμηνεύει μια δική της εκδοχή του κομματιού αλλά με ... άλλο θέμα. «Γεια, εγώ είμαι. Θα ήθελες να μάθεις πώς να ανταλλάσσεις κρυπτονομίσματα;» ακούγεται να τραγουδά. Το βίντεο δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στον λογαριασμό της στα social, γράφοντας: «Το κρύπτο πρέπει να είναι διασκεδαστικό» ενώ πρόσθεσε και τη φράση disclaimer: «συγγνώμη Αντέλ».

Η Ράντι σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail εγκατέλειψε την εταιρεία των social media του αδερφού της μετά από 10 χρόνια, λόγω της έλλειψης γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας. Σήμερα είναι είναι σύμβουλος επωνυμίας για την OKCoin, η οποία υποσχέθηκε να αφιερώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να φέρει περισσότερες γυναίκες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία ελπίζει πως το ήμισυ του νομίσματος αυτού θα ανήκει σε γυναίκες μέχρι το 2025.

 

Η OKCoin λέει πως η αποστολή της είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να εξερευνήσουν την «αποκεντρωμένη χρηματοδότηση», η οποία σας βοηθά να κρατάτε τα χρήματά σας σε ένα «ψηφιακό πορτοφόλι εκτός τράπεζας, χωρίς χρεώσεις». «Ήταν πάντα το πάθος μου να εμπνέω και να υποστηρίζω τις γυναίκες στην τεχνολογία, τις επενδύσεις και την ηγεσία και ανυπομονώ να συνεχίσω να το κάνω ως μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου επωνυμίας της OKCoin» ανέφερε η Ζούκερμπεργκ σε δελτίο Τύπου.

Γιατί εγκατέλειψε την εταιρεία του αδερφού της

Η μεγαλύτερη αδερφή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ «χώρισε» με την εταιρεία του, επειδή ένιωθε ότι οι γυναίκες δεν συμμετείχαν αρκετά στην ιεραρχία και τη λήψη αποφάσεων. «Πάντα ένιωθα περίπλοκα με τους ρόλους των φίλων στην Silicon Valley» είχε δηλώσει στο CNN. «Μου άρεσε αυτό που έκανα στο Facebook. Αλλά μισούσα να είμαι η μόνη γυναίκα σχεδόν σε κάθε αίθουσα για 10 συνεχόμενα χρόνια».

 

Έγραψε επίσης ένα βιβλίο με το όνομα «Pick 3» το οποίο υποστήριζε πως οι γυναίκες δεν μπορούν να τα έχουν όλα, οικογένεια, φίλους, φυσική κατάσταση, υγεία και καριέρα και πως πρέπει να αποφασίσουν ποιο από αυτά θέλουν πραγματικά και να εστιάσουν σε αυτό. Όπως λέει, η προσπάθεια να τα κάνουμε όλα, μας αφήνει απογοητευμένους και νιώθουμε ανεπαρκείς, αλλά μπορούμε να πετύχουμε «εάν διαλέξουμε τρία» και ενώ χρειάζεται να επιτύχουμε κάποια ισορροπία, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα κάθε μέρα. Συμβουλές επιτυχίας για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο κανάλι της στο YouTube.

Μαρκ Ζάκερμπεργκκρυπτονομίσματαειδήσεις τώρααδερφήFacebook