Lifestyle|09.03.2022 09:15

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο David Beckham δωρίζει 1 εκατ. για τα παιδιά - «Πάρθηκαν από τα κρεβάτια τους για να γίνουν πρόσφυγες σε μια νύχτα»

Newsroom

Ο 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, έκανε έκκληση για ενίσχυση του ταμείου της UNICEF για την υποστήριξη παιδιών, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού, αποκάλυψαν στη MailOnline, ότι ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ έχουν δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες από τα δικά τους χρήματα στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Θυμίζουμε ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unicef από το 2005 και το 2015 ξεκίνησε το «7: The David Beckham Unicef Fund».

Μέσω βίντεο στο Instagram, ο Μπέκαμ ανακοίνωσε πως με την οικογένειά του έκαναν μια μεγάλη χρηματική δωρεά στην Unicef, με σκοπό την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, ζητώντας παράλληλα την συμπαράσταση του κόσμου στην προσπάθεια.

«Όπως και εσείς, έχω παρακολουθήσει την κατάσταση στην Ουκρανία με φρίκη και δυσπιστία. Μητέρες αναγκάστηκαν να φύγουν με τα παιδιά τους. Οικογένειες διαλύθηκαν. Παιδιά πάρθηκαν από τα κρεβάτια τους για να γίνουν πρόσφυγες σε μια νύχτα. Καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα, οι ανάγκες των οικογενειών κλιμακώνονται και 7,5 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο», λέει στο βίντεο.

 

«Με την οικογένειά μου ασφαλή δίπλα μου, ένιωσα ανήμπορος όπως όλοι μας, όταν αντιμετωπίζουμε σκηνές απόγνωσης», συνεχίζει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σημειώνοντας πως με την Βικτόρια έκαναν μια δωρεά εκ μέρους της οικογένειάς τους. «Θα ήμασταν ευγνώμονες εάν μπορούσατε να βοηθήσετε τη UNICEF να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Δώστε ό,τι μπορείτε σήμερα», πρόσθεσε. 

«Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το My 7 Fund for @UNICEF δημιουργεί μια Έκκληση Έκτακτης Ανάγκης για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης βοήθειας για την υποστήριξη της ευημερίας των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών και ασφαλών χώρων για οικογένειες. Παρακαλώ, ελάτε μαζί μου για να στηρίξουμε τη UNICEF στο ζωτικό της έργο επί τόπου και να δώστε ό,τι μπορείτε. Ευχαριστώ», κατέληξε.

 

Βοήθεια για την Ουκρανία:

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία & mdmgreece.gr
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

πόλεμοςΟυκρανίαΝτέιβιντ ΜπέκαµUnicefΒικτόρια Μπέκαμειδήσεις τώρα