Lifestyle|29.03.2022 18:00

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς αμαξίδιο, με πράσινα ρούχα και δάκρυα στα μάτια στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου

Newsroom

Παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και παρά το γεγονός πως ακύρωνε συνεχώς δημόσιες εμφανίσεις, λόγω της συνολικής επιβαρυμένης της υγείας, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε κανονικά και χωρίς κάποιο αναπηρικό καροτσάκι στην επιμνημόσυνη δέηση για τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Αν και απείχε από μια σειρά σημαντικών γεγονότων όλο αυτό το διάστημα, πληθαίνοντας τις φήμες για συνολικό σοβαρό πρόβλημα υγείας, η 95χρονης μονάρχης, δεν θα μπορούσε να μη δώσει το «παρών» με τους δικούς της -και χωρίς καρότσι- όρους (με ένα απλό μπαστούνι) στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.Και παρά την περήφανη στάση του σώματός της, και το γεγονός πως δεν ήθελε να δείξει σε όλον τον κόσμο πως αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα με την υγεία της, τον γύρο του διαδικτύου κάνει εικόνα στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα να «λυγίζει«».

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, πως αν και δεν έδωσε την εικόνα πως αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη η μετακίνησή της, το αυτοκίνητο που τη μετέφερε, έφθασε σε συγκεκριμένη πλευρά της εισόδου του Αββαείου για να μην χρειαστεί να κάνει πολλά βήματα. Από το κάστρο του Ουίνδσορ έως το Λονδίνο, τη συνόδευσε ο γιος της, πρίγκιπας Άντριου, του οποίου αυτή η εμφάνιση σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια έξοδο από τότε που του αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί τίτλοι ως απόρροια υπόθεσης σεξουαλικής επίθεσης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.
Η λειτουργία απέτησε φόρο τιμής στη συνεισφορά του Δούκα του Εδιμβούργουτόσο στη δημόσια ζωή όσο και στη συνολική στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων. Στο πλαίσιο της τελετής, ενσωματώθηκαν και άλλες διαδικασίες -όπως ισχυρή στρατιωτική παρουσία- ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, οι οποίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην κηδεία πριν από έναν χρόνο λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19.

Παρόντες στην τελετή ήταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός από τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειάς, τα παιδιά της Βασίλισσας, η σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα, όπως και ο εγγονός της μονάρχη, πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ, αλλά και πολλοί γαλαζοαίματοι απ' όλο τον κόσμο. Αυτό που σχολιάστηκε πολύ έντονα, ήταν η ηχηρή απουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ,οι οποίοι αρνήθηκαν να επισκεφθούν το Λονδίνο εάν δεν του δινόταν έξτρα ασφάλεια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η Καμίλα και η πριγκίπισσα Μαργαρίταεπέλεξαν να φορέσουν ρούχα σε σκούρα πράσινη απόχρωση ως φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, του οποίου το χρώμα στολής ήταν το πράσινο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail στο μνημόσυνο παρίσταντο περίπου 1.800 άτομα, ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι, πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικοί κ.λπ. Θυμίζουμε, πως ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών και το σημερινό μνημόσυνο σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο από το θάνατό του.

Μέγκαν Μαρκλπρίγκιπας Φίλιπποςμνημόσυνοειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετΠρίγκιπας Χάριπρόβλημα υγείας