Lifestyle | 26.04.2022 10:45

Elon Musk: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ από τους New York Times και το FX «καίει» τον CEO της Tesla και νέο ιδιοκτήτη -πλέον- του Twitter

Newsroom

Τις τελευταίες ώρες, όλος ο πλανήτης (και φυσικά όλο το Twitter) μιλάει για τον νέο ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας, Elon Musk την οποία και εξαγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Μάλιστα, η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αντιπροσωπευτική (και) της χιουμοριστικής διάθεσης που επικρατεί και που έχει κατακλύσει τα social media. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον νέο ιδιοκτήτη να διαβάζει τα θετικά, αρνητικά, αλλά και χιουμοριστικά σχόλια από τον καναπέ κάποιου φίλου μιας και ο ίδιος όπως δήλωσε, δεν έχει κάποια στέγη.  

Σε άλλα - Elon Musk- νέα τώρα, το FX -σε συνεργασία με τους New York Times- δημιούργησε το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του με επίκεντρο τον αμφιλεγόμενο CEO της Tesla και νέο ιδιοκτήτη πλέον του Twitter. 

Το «Elon Musk’s Crash Cource» γίνεται στο πλαίσιο της σειράς των «The New York Times Presents» όπου σκιαγραφούνται προφίλ γνωστών προσωπικοτήτων σε βαθύτερο επίπεδο. Η αποκάλυψη του ντοκιμαντέρ με θεματική τον Μασκ αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα 25/4 και το εν λόγω project θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 20 Μαΐου με τη σκηνοθετική επιμέλεια να ανήκει στη σκηνοθέτη και παραγωγό  Έμα Σβαρτζ (Emma Schwartz) και τη δημοσιογραφική έρευνα να φέρει τη σφραγίδα των Κέιντ Μετζ (Cade Metz) και Νιλ Μπουντέτ (Neal Boudette) των «The New York Times».

Το project υπόσχεται να κάνει μια βαθιά βουτιά στα οχήματα της Tesla και τα προβλήματα με τις δυνατότητες του αυτόματου πιλότου. Η έρευνα θέλει να ρίξει φως στους θανάτους που οφείλονται στο σύστημα αυτόματης οδήγησης της Tesla και την προσπάθεια διακοπής των σχετικών κυβερνητικών ερευνών.

Η επίσημη περιγραφή για το ντοκιμαντέρ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο πώς η αυτόματη οδήγηση υπήρξε παράγοντας αρκετών θανάτων και δεκάδων άλλων ατυχημάτων που η Tesla δεν έχει παραδεχτεί δημόσια. Περιγράφει την πίεση που άσκησε ο Έλον Μασκ σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να ακυρώσουν τις έρευνες και περιέχει ιστορίες από αρκετούς πρώην υπαλλήλους της Tesla, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά εναντίον του Μασκ για την προώθηση ενός προγράμματος αυτόνομης οδήγησης που πιστεύουν ότι ήταν επικίνδυνο».

Ο Μασκ και η Τέσλα είναι το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ σε μια σειρά που περιλαμβάνει project όπως τα «The Killing of Breonna Taylor», «Framing Britney Spears», «Controlling Britney Spears» και «Mafunction: The Dressing Down of Janet Jackson».

TwitterντοκιμαντέρΈλον Μασκειδήσεις τώραNew York TimesTesla