Lifestyle | 24.05.2022 11:00

Κόρτνεϊ Λαβ: Η έμμεση υποστήριξη στον Ντεπ όταν είπε πως την έσωσε από υπερβολική δόση το 1995, η διαγραφή της ανάρτησης και η νέα τοποθέτηση

Newsroom

Η Κόρτνεϊ Λαβ (Courtney Love) ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp) της έσωσε κάποτε τη ζωή με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR ή ΚΑΡΠΑ) έπειτα από υπερβολική δόση έξω από το Viper Room στο Λος Άντζελες, το 1995. Πρόκειται για το εμβληματικό κλαμπ του Ντεπ στο Δυτικό Χόλιγουντ που τη δεκαετία του '90 πέρασε όλη η αφρόκρεμα των celebrities από αυτό.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Instagram, η 57χρονη τραγουδίστρια εξέφρασε την υποστήριξή της στον Depp εν μέσω της δίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ (Amber Heard).

«Δεν θέλω πραγματικά να κάνω παίρνω θέση δημόσια, θέλω απλώς να σας πω ότι ο Τζόνι μού έκανε ΚΑΡΠΑ το 1995 όταν έκανα υπερβολική δόση έξω από το Viper Room», είπε χαρακτηριστικά. Την περίοδο εκείνη, η τραγουδίστρια περνούσε πολύ δύσκολα αφού λίγο καιρό πριν, ο σύζυγός της, Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain), με τον οποίο είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Φράνσις Μπιν (Frances Bean Cobain), είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια του βίντεο, την ώρα που εκείνη κατέρεε και ζούσε μέσα στο εθισμό, ο Ντεπ είχε στείλει πολλές φορές γράμματα στην κόρη της, προκειμένου να τη στηρίξει: «Ήμουν σε ένα αδιέξοδο εκείνη την περίοδο κι η Φράνσις υπέφερε τότε, με όλους αυτούς τους κοινωνικούς λειτουργούς. Ο Τζόνι της έστειλε ένα γράμμα τεσσάρων σελίδων, το οποίο εγώ δεν διάβασα ποτέ. Έστειλε λιμουζίνες στο σχολείο της, για να πάρουν εκείνη και τους φίλους της και να τους πάνε στην πρεμιέρα των "Πειρατών της Καραϊβικής". Και κανείς δεν του το είχε ζητήσει. Το έκανε πολλές φορές με δική του πρωτοβουλία. Όποτε η κόρη μου μιλάει για εκείνον, λέει ότι της έσωσε τη ζωή. Ήταν μόνο 13 χρονών».

 

Στη συνέχεια, αποφάσισε να πάρει θέση στη διαμάχη των Ντεπ - Χερντ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μπορεί να καταλάβει την 36χρονη λόγω ενσυναίσθησης διότι και εκείνη είχε βρεθεί κάποτε στο στόχαστρο. Το κοινό τη μισούσε, γιατί θεωρούσε ότι η ίδια σκότωσε τον θρύλο των Νιρβάνα, Κερτ Κομπέιν: «Ήμουν η πιο μισητή γυναίκα του κόσμου, οπότε προσπαθώ να σκεφτώ πώς είναι να είσαι εκείνη. Την καταλαβαίνω. Αλλά από την άλλη μεριά, όταν χρησιμοποιείς ένα ολόκληρο κίνημα για το προσωπικό σου όφελος, τι περιμένεις; Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, όποια κι αν είναι αυτή. Εγώ στηρίζω τον Τζόνι που γνώρισα».

Μετά τη διάσταση και τις προβολές που είχε η εν λόγω ανάρτησή της, το βίντεο διεγράφη καθώς όπως υποστήριξε σε νέα της ανάρτηση, παρερμηνεύτηκε το περιεχόμενό του. Στη νέα τοποθέτηση, είπε ότι στο αρχικό της βίντεο, ήθελε απλώς «να δείξει ουδέτερη υποστήριξη σε έναν φίλο της».

«Δεν θέλω να εκφοβίζω. Έχω δεχτεί αρκετό εκφοβισμό στη ζωή μου. Δεν ήθελα να εκφράσω τη δική μου προκατάληψη / εσωτερικευμένη μυσογυνία. Δεν θέλω να συνεισφέρω περισσότερο διαδικτυακό εκφοβισμό σε κάποιον που ήδη τον υπομένει(...) Εξέφρασα ότι πρέπει όλοι να σταματήσουμε να διασκεδάζουμε με το schadenfraude (sic]) (ψάξτε το: "Απόλαυση στην πτώση του άλλου") και να δείξουμε ειλικρινή ενσυναίσθηση και στις δύο πλευρές», είπε ανάμεσα σε άλλα στη νέα της τοποθέτηση.

 

Τζόνι Ντεπειδήσεις τώραΑμπερ ΧερντδίκηΚόρτνεϊ Λαβ