Lifestyle | 03.06.2022 10:45

Πλατινένιο Ιωβηλαίο με «δυσφορία»: Η αδιαθεσία της βασίλισσας Ελισάβετ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας σκόρπισε η ανακοίνωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τη «δυσφορία» που αισθάνθηκε στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο (Πλατινένιο Ιωβηλαίο).

Η 96χρονη δεν πρόκειται να παραστεί στη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου

«Η βασίλισσα απήλαυσε σήμερα (Πέμπτη 2/6) την παρέλαση και την αεροπορική επίδειξη, αλλά αισθάνθηκε κάποια δυσφορία», αναφέρει η ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και συμπληρώνει: «Λαμβάνοντας υπόψη το ταξίδι και την δραστηριότητα που απαιτείται για την αυριανή συμμετοχή της στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, η Αυτής Μεγαλειότης αποφάσισε με μεγάλη απροθυμία να μην παραστεί».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίσθηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Η βασίλισσα στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σε ένα μπαστούνι.

Η 96χρονη βασίλισσα, ντυμένη μ’ ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου προς μωβ, συνοδευόταν από τον δούκα του Κεντ, έναν εξάδελφό της που είναι συνταγματάρχης του σώματος των Scots Guards, της Σκωτσέζικης Φρουράς, ενός από τα επίλεκτα συντάγματα της βρετανικής βασιλικής φρουράς.

Στο Μπάκιγχαμ βρέθηκαν και ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, στην πρώτη τους επιστροφή στο παλάτι μετά το Megxit αλλά δεν εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι μαζί με τη βασίλισσα, αφού έχουν παραιτηθεί των καθηκόντων τους. Ο φωτογραφικός φακός, πάντως τσάκωσε τη δούκισσα του Σάσσεξ μέσα στο παλάτι και οι φωτογραφίες έγιναν viral. 

ειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν Μαρκλ