Lifestyle|15.12.2022 09:19

Kate Winslet: Έμεινε για πάνω από επτά λεπτά κάτω από το νερό στα γυρίσματα του σίκουελ του Avatar και έσπασε το ρεκορ του Tom Cruise

Newsroom

Η υποβρύχια αναπνοή της Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) για την ταινία «Avatar: The Way of Water» η οποία είχε διάρκεια πάνω από επτά λεπτά, έχει γίνει πρωτοσέλιδο από το 2020, αλλά οι κινηματογραφόφιλοι θα δουν επιτέλους γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος, καθώς η πολυαναμενόμενη συνέχεια του «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον έρχεται στους κινηματογράφους. Μιλώντας στο περιοδικό Total Film, η Γουίνσλετ αποκάλυψε ότι διαθέτει ένα βίντεο που καταγράφει το ρεκόρ της υποβρύχιας αναπνοής της. Η Γουίνσλετ κράτησε την αναπνοή της για επτά λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Τομ Κρουζ.

«Έχω το βίντεο με εμένα να αναδύομαι στην επιφάνεια και να λέω: "Είμαι νεκρή, έχω πεθάνει;". Και μετά να λέω, 'Ποιος ήταν [ο χρόνος μου];'», δήλωσε η Γουίνσλετ. «Αμέσως ήθελα να μάθω τον χρόνο μου. Και δεν μπορούσα να το πιστέψω... Το επόμενο πράγμα που λέω είναι, 'Πρέπει να βάλουμε τον ασύρματο. Ήθελα να μάθει ο Jim αμέσως"».

«Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική», πρόσθεσε ο Κάμερον, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety. «Λοιπόν, δεν χρειάστηκε να κρατήσω την αναπνοή μου για πάνω από επτά λεπτά», συνέχισε η Γουίνσλετ. «Απλώς μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να κάνω ένα ρεκόρ. Ήθελα να σπάσω το δικό μου ρεκόρ, το οποίο ήταν ήδη έξι λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Και έλεγα, 'Έλα! Έτσι κατέρριψα το δικό μου ρεκόρ κατά ένα λεπτό».

Η Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί στο «Avatar: The Way of Water» ως Ρονάλ, η γυναίκα ηγέτης της κοινότητας του franchise. «Είναι δυνατή. Μια πολεμίστρια", δήλωσε η Winslet στο παρελθόν στο περιοδικό Empire για τον χαρακτήρα της. "Ακόμα και μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο, και με ένα αγέννητο μωρό στο πλοίο, εξακολουθεί να ενώνεται με τους ανθρώπους της και να μάχεται για αυτό που της είναι πιο πολύτιμο: την οικογένειά της και το σπίτι τους».

Μιλώντας στο Variety πριν από την κυκλοφορία του «The Way of Water», η Γουίνσλετ δήλωσε ότι τα γυρίσματα σε τεράστιες δεξαμενές νερού ήταν «εντελώς καταπληκτικά». Και πρόσθεσε: «Το λάτρεψα απόλυτα. Όταν δουλεύεις με πραγματικούς ειδικούς που ξέρουν πώς να σε κρατήσουν ασφαλή και ξέρουν πώς να σε διδάξουν να μεγιστοποιήσεις τις δυνατότητές σου σε μια τέτοια κατάσταση και θα σε φροντίσουν, είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Δεν είναι κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου στο σπίτι».

Η Γουίνσλετ κράτησε την αναπνοή της για λίγο περισσότερο από επτά λεπτά, αλλά και οι συμπρωταγωνιστές της στο «Avatar» τα κατάφεραν εξίσου καλά. Η Sigourney Weaver κράτησε την αναπνοή της κάτω από το νερό για εξήμισι λεπτά, ενώ η μεγαλύτερη υποβρύχια αναπνοή της Zoe Saldana ήταν πέντε λεπτά.

«Η Κέιτ είναι δαίμονας της προετοιμασίας, οπότε αντιμετώπισε την ελεύθερη κατάδυση ως κάτι γύρω από το οποίο θα μπορούσε να χτίσει τον χαρακτήρα της», δήλωσε ο Τζέιμς Κάμερον στους New York Times για το επίτευγμα της Γουίνσλετ. «Ο χαρακτήρας της Κέιτ είναι κάποιος που μεγάλωσε κάτω από το νερό ως Na'vi προσαρμοσμένοι στον ωκεανό - είναι τόσο διαφορετικοί σωματικά από τους Na'vi του δάσους, που θα τους κατατάσσαμε σχεδόν ως υποείδος. Έτσι, έπρεπε να είναι απόλυτα ήρεμη κάτω από το νερό, και αποδείχθηκε ότι ήταν φυσικό ταλέντο».

Το «Avatar: The Way of Water» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου από την Disney.

Κέιτ ΓουίνσλετΤζέιμς ΚάμερονΤομ ΚρουζAvatar 2ειδήσεις τώρα