Eurovision 2023: Ποιος είναι ο 25χρονος Andrew Lambrou που εκπροσωπεί την Κύπρο στον διαγωνισμό
NewsroomΤο βράδυ της Πέμπτης (11/5), συμπληρώθηκε η λίστα με τις χώρες που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023, ο οποίος διεξάγεται απόψε στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ. Δυστυχώς, η ελληνική συμμετοχή δεν κατάφερε να προκριθεί, σε αντίθεση με την Κύπρο και τον Andrew Lambrou που κέρδισε την προτίμηση του κοινού με το «Break a broken heart».
Ο Andrew Lambrou έχει ζήσει στην Αυστραλία και είναι αρκετά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διαφημίσεις. Έχει γεννηθεί από Κύπριους γονείς και για τον ίδιο είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι εκπροσωπεί την πατρίδα του. Το τραγούδι μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν άδοξα αλλά στο τέλος καταφέρνουμε να βγαίνουμε πιο δυνατοί. Ο Andrew Lambrou κέρδισε τις εντυπώσεις με την εκρηκτική του εμφάνιση, τις φωτιές και τους καταρράκτες στο σκηνικό.
Ο Andrew Lambrou γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1998 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι 25 ετών. Έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή, καθώς οι γονείς του είναι Κύπριοι μετανάστες, ενώ η μία του γιαγιά κατάγεται από την όμορφη Λήμνο. Φοίτησε στο AMS Music School και έμαθε να παίζει πιάνο από μικρό παιδί.
Σε ηλικία έξι ετών, ο Andrew κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το Do-Re-Mi από την “Μελωδία της Ευτυχίας”. To 2013 έκλεψε για πρώτη φορά την προσοχή των media επάνω του, όταν ανέβασε στο YouTube μια διασκευή του “My Immortal” των Evanescence.
Το 2015, ο Andrew Lambrou μπήκε στο «The X Factor Australia», φτάνοντας στο top 20. Την ίδια χρονιά, έγινε αντιληπτός από τη Sony ATV και υπέγραψε στη Maree Hamblion. Το ντεμπούτο του σινγκλ «Throne» κυκλοφόρησε το 2021.
Ο 25χρονος τραγουδιστής διατηρεί ένα άκρως καλλίγραμμο κορμί και οι φωτογραφίες του στα social media αναμφισβήτητα τραβούν τα βλέμματα!
Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό
Δανία - «Breaking My Heart» (Reiley)
Αρμενία - «Future Lover» (Brunette)
Ρουμανία - «D.G.T. (On and Off)» (Theodor Andrei)
Εσθονία - «Bridges» (Alika)
Βέλγιο - «Because of You» (Gustaph)
Κύπρος - «Break a Broken Heart» (Andrew Lambrou)
Ισλανδία - «Power» (Dilja)
Ελλάδα - «What They Say» (Victor Vernicos)
Πολωνία - «Solo» (Blanka)
Σλοβενία - «Carpe Diem» (Joker Out)
Γεωργία - «Echo» (Iru)
Άγιος Μαρίνος - «Like an Animal» (Piqued Jacks)
Αυστρία - «Who the Hell is Edgar?» (Teya & Salena)
Αλβανία - «Duje» (Albina & Familja Kelmendi)
Λιθουανία - «Stay» (Monika Linkyte)
Αυστραλία - «Promise» (Voyager)
Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, προκρίνονται απευθείας στον τελικό. Το σλόγκαν της Eurovision, φέτος, είναι «Ενωμένοι για τη Μουσική» και το λογότυπό του εμφανίζει σημαίες και των δύο χωρών (Ουκρανίας - Ηνωμένου Βασιλείου) μέσα στην καρδιά.
Στον σχολιασμό των δύο ημιτελικών, καθώς και του τελικού της Eurovison 2023, είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον τελικό στις 13 Μαΐου θ' ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
- Κιλιτσντάρογλου: «Οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι τρομακτικές» - «Θα καταργήσουμε τη βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός 3 μηνών»
- Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις - Στιβαρό και άμεσα εφαρμόσιμο το πρόγραμμα
- Συγκίνηση και σιωπή στην κηδεία του μωρού στην Άρτα - Έλαβε άδεια από το νοσοκομείο η μητέρα του
- Απολύθηκε καθηγήτρια που χόρευε αισθησιακά με μαθητές μέσα στην τάξη - Σάλος στη Βραζιλία από τα βίντεό της στο TikTok
- Καμπανάκι από G7: Προειδοποιεί για «αβεβαιότητα» στην παγκόσμια οικονομία - Αυστηρότερη εποπτεία στις τράπεζες
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό