Lifestyle|16.03.2019 16:19

Χρήστος Λούλης: Θα υποδυθεί τον Βαρουφάκη στην ταινία του Γαβρά (vid)

Newsroom

Ο Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Νικημένοι». Τα γυρίσματα, που θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες, θα γίνουν εκτός από την Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο. 

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Γαβρά στο σημείωμα του που αναγγέλλει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με θέμα την ελληνική κρίση.

Το παιχνίδι «µάντεψε ποιος θα υποδυθεί ποιο πολιτικό πρόσωπο» συνεχίζεται, µε το ελληνικό καστ να απαρτίζεται από τους Χρήστο Λούλη, που έχει ήδη παραδεχθεί σε συνέντευξή του ότι υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, Αλέξανδρο Μπουρδούµη, που φαίνεται ότι ενσαρκώνει τον Αλέξη Τσίπρα, Δηµήτρη Τάρλοου στον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χρήστο Στέργιογλου, Θάνο Τοκάκη, Θέµη Πάνου και Βαλέρια Γκολίνο σε µία ειδική εµφάνιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόλου της συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάης Στράτου.

Στο διεθνές καστ περίοπτη θέση κατέχει ο Γερµανός ηθοποιός Ούλριχ Τουκούρ («Οι ζωές των άλλων»), µε τον οποίο ο Κώστας Γαβράς έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν σε ταινίες όπως το αντιναζιστικό «Αµήν». Ανεπιβεβαίωτες φήµες θέλουν τον Ούλριχ Τουκούρ να υποδύεται τον Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, µε το υπόλοιπο διεθνές καστ να βασίζεται στον Ολλανδό Νταν Σούρµανς, τη Γαλλίδα Ζοσιάν Πινσόν (η οποία είναι πιθανό να κρατήσει τον ρόλο της Κριστίν Λαγκάρντ) και τους Γάλλους ηθοποιούς Ορελιάν Ρεκουάν και Βενσάν Νεµέτ, τον Αυστριακό Κορνίλιους Οµπόνια, τον ∆ανό Χένρικ Μπιρτς και τον Ιταλό Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Στο πλευρό του ο Κώστας Γαβράς, εκτός από τη σύζυγό του Μισέλ Ρέι-Γαβράς, σταθερή συνοδοιπόρο του στην παραγωγή των ταινιών του, έχει τον καταξιωµένο διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη, γνωστό -µεταξύ άλλων- από την εµβληµατική δουλειά του στα φιλµ του Θόδωρου Αγγελόπουλου και του Παντελή Βούλγαρη, τον πολύπειρο Σπύρο Λάσκαρη στην καλλιτεχνική διεύθυνση, τον Αγη Παναγιώτου στον σχεδιασµό των κοστουµιών και τους Αρσένη Πολυµενόπουλο και Χρήστο Χουλιάρα ως πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη.

Από ελληνικής πλευράς, στην παραγωγή του «Ενήλικοι στο δωµάτιο» συµµετέχει η Odeon του Μάνου Κρεζία, που έχει χρέη παραγωγού, ενώ τη διεύθυνση της εκτέλεσης παραγωγής έχει αναλάβει ο Κώστας Λαµπρόπουλος. Στη Γαλλία συµπαραγωγοί είναι το δίκτυο France Télévisions και η εταιρεία Wild Bunch, που κατέχει, επίσης, τα δικαιώµατα διανοµής στη Γαλλία αλλά και παγκοσµίως.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Χρήστος Λούλης βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε για τον νέο του ρόλο στην ταινία του Κώστα Γαβρά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία θεατρική εμφάνιση του Χρήστου Λούλη ήταν στο έργο του Χάρολντ Πίντερ «Παλιοί καιροί» με πρωταγωνίστριες την Μαρία Σκουλά και την Μαρία Κεχαγιόγλου, στο ιστορικό υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. 

Γιάννης ΒαρουφάκηςΧρήστος ΛούληςΚώστας Γαβράς