Lifestyle | 17.01.2024 11:59

Βάνα Μπάρμπα για τεκνοθεσία: «Εναντίον της παρένθετης, σαφώς υπέρ της αγάπης»

Newsroom

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Mega Καλημέρα και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τη συμπεριφορά που έιχε κατά το παρελθόν αλλά και το πρόβλημα υγείας της ηλικιωμένης μητέρας της, η οποία πάσχει από άνοια. Πιο συγκεκριμένα η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Την έπαρση την είχα, δεν έβλεπα τους άλλους, ήμουν αγενής με τους ανθρώπους, αλλά αυτά είναι ο χρόνος και η νεότητα. Εγώ είχα την τόλμη να είμαι ο εαυτός μου. Εμένα με έβλεπες κι ήξερες τι παίρνεις. Πάντα ήμουν πολεμίστρια, έχω πληγώσει κόσμο αλλά χωρίς δόλο. Είμαι πολύ σκληρή, έχω αυτό το Ηπειρώτικο της μητέρας μου».

 «Φοβάμαι τα γηρατειά»

Στη συνέχεια η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή περνάω άλλη μία δοκιμασία. Η μητέρα μου έχει άνοια. Βλέπω αυτή τη γυναίκα να γίνεται μωρό. Αυτό το πράγμα με συγκλονίζει και θέλω να το κάνω και στο θέατρο. Και πόσοι άνθρωποι το περνάνε… Μου κόβει τη ψυχή και θέλω να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στο νοσοκομείο. Φοβάμαι για το μέλλον. Φοβάμαι τα γηρατειά».

«Βγαίνοντας από το νοσοκομείο και βλέποντας έτσι τη μητέρα μου, δάκρυζα. Ήταν ένα σοκ και είπα “Θεέ μου, πρέπει να με κρατήσεις δυνατή για να μπορέσω να την κρατήσω. Έχω χάσει και την αδελφή μου και πρέπει να είμαι εκεί» κατέληξε η Βάνα Μπάρμπα.

Υπέρ της τεκνοθεσίας, κατά της παρένθετης μητέρας η Βάνα Μπάρμπα

Η Βάνα Μπάρμπα τοποθετήθηκε υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά κατά της διαδικασίας απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας.

Η ηθοποιός, η οποία έχει μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί, τόνισε ότι: «Θέλει και τους δύο, είναι απαραίτητο λοιπόν. Τα παιδιά θέλουν αγάπη και θέλουν και τους δύο γονείς. Τώρα αν αυτοί θα είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι.... Για εμένα αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η αγάπη».

Στη συνέχεια, η Βάνα Μπάρμπα τόνισε: «Έχω βοηθήσει παιδιά από ιδρύματα, είναι παιδιά που τα έχουμε στηρίξει από ιδρύματα και έχουν βρει αγάπη μέσα από οικογένειες. Είμαι εναντίον της ιδρυματοποίησης και των παιδιών μέσα στα ιδρύματα. Τοποθετούμαι υπέρ της τεκνοθεσίας αλλά όχι υπέρ της παρένθετης μητέρας. Όχι στην εργαλειοποίησή της γυναίκας, η μάνα είναι μάνα. Μόνο η μάνα μπορεί να σου δώσει ισορροπία είναι τρομερή η σχέση. Εναντίον της παρένθετης, σαφώς υπέρ της αγάπης πάνω απ' όλα και εναντίον των ιδρυμάτων. Υπάρχουν χιλιάδες ιδρύματα, γιατί ρε φίλε να είναι μόνα τους; Μπορούν να πάρουν αγάπη».

ηθοποιόςΒάνα Μπάρμπαειδήσεις τώρα