Lifestyle | 06.05.2024 12:10

Bruce Willis: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του - «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο»

Newsroom

Η υγεία του Bruce Willis συνεχίζει ν' απασχολεί τόσο τον καλλιτεχνικό χώρο όσο και το κοινό που τον αγαπά. Ο 69χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια τον Μάρτιο του 2022, αλλά έγινε γνωστό ένα χρόνο μετά

Η 35χρονη κόρη του, Rumer Willis, μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του πατέρα της, φέρνοντας μια νότα αισιοδοξίας. Σε μια εκδήλωση του Jhpiego με θέμα «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο», που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου, η Rumer μοιράστηκε τα καλά νέα με τους δημοσιογράφους του περιοδικού People, λέγοντας: «Τα πάει πολύ καλά. Πήγα σήμερα να τον δω με την κόρη μου, τη Louetta», αναφερόμενη στο πρώτο της παιδί, που έφερε πρόσφατα στον κόσμο.

Η Rumer τόνισε επίσης ότι μιλούν ανοιχτά για την κατάσταση του πατέρα της με σκοπό να βοηθήσουν άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, είτε πρόκειται για τους ασθενείς είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Μέσα από αυτή την εμπειρία, κατάλαβα πόσο αγαπητός είναι ο πατέρας μου από το ενδιαφέρον που υπάρχει για εκείνον», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν μπορεί να φέρει ελπίδα και παρηγοριά σε άλλους, τότε αυτό έχει μεγάλη σημασία για εκείνη.

 

Ωστόσο, η μητέρα της, Demi Moore, έχει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση. Πρόσφατα, παραδέχθηκε ότι προετοιμάζεται για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι η ασθένεια είναι απρόβλεπτη και μπορεί να φέρει πολλές προκλήσεις.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Υπάρχουν δύο κύριες παραλλαγές της FTD: η πρωτοπαθής προοδευτική αφασία, η οποία δυσχεραίνει την ικανότητα του ασθενούς να επικοινωνεί, και η συμπεριφορική παραλλαγή της μετωποκροταφικής άνοιας, η οποία εκδηλώνεται με αλλαγές στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά. «Χτυπά τα μέρη του εγκεφάλου που μας κάνουν πιο ανθρώπινους», δήλωσε ο Δρ Μπρους Μίλερ, καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο στους New York Times.

Η FTD είναι η πιο κοινή αιτία άνοιας για άτομα κάτω των 60 ετών, δήλωσε η Σούζαν Ντίκινσον, διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης για τον Μετωποκροταφικό Εκφυλισμό. Υπάρχουν περίπου 50.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες με διάγνωση FTD, πρόσθεσε η ίδια, αν και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά χαμηλός, λόγω του πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να διαγνωστεί. Δεν υπάρχει εξέταση αίματος ή ένας μόνο βιοδείκτης για τη διάγνωση της πάθησης - οι γιατροί αντίθετα την εντοπίζουν με βάση τα συμπτώματα και τη νευροαπεικόνιση. Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς χρειάζονται περισσότερα από τρία χρόνια για να λάβουν ακριβή διάγνωση, δήλωσε η κ. Ντίκινσον.

Μπρους Γουίλιςειδήσεις τώραηθοποιός