Lifestyle|14.07.2024 18:50

Shannen Doherty: Viola Davis, Katie Couric και άλλοι αστέρες αποτίουν φόρο τιμής στην ηθοποιό μετά το θάνατό της: «Πέτα ψηλά»

Newsroom

Αρκετοί αστέρες του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης απέτισαν φόρο τιμής στην πρωταγωνίστρια των σειρών «Charmed» και «Beverly Hills, 90210», μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της Σάνεν Ντόχερτι (Shannen Doherty) από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της, Leslie Sloane, σε αποκλειστική δήλωση που έκανε στο People. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο 13 Ιουλίου, έπειτα από χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Μετά το θάνατό της, τόσο οι φίλοι της όσο και οι θαυμαστές της, μοιράστηκαν συγκινητικά μηνύματα και αναμνήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η βραβευμένη με Όσκαρ, Viola Davis, σχολίασε κάτω από την ανάρτηση του PEOPLE στο Instagram: «Ω, ρε φίλε! Τόσο λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη». Η Olivia Munn μοιράστηκε μερικά emojis σπαραγμού, ενώ η Kristin Chenoweth έγραψε: «Πέτα με τους αγγέλους, γλυκιά πολύτιμη ψυχή».

Η Katie Couric δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών με τη Doherty, ανάμεσα στις οποίες και μία που τις δείχνει αγκαλιασμένες. «Είμαι τόσο λυπημένη που άκουσα αυτά τα νέα» έγραψε στη λεζάντα.

 

Συνάδελφοι της Doherty που είχαν συνεργαστεί μαζί της, επίσης εξέφρασαν τη θλίψη τους. Ο Eric West, που συνεργάστηκαν στην ταινία «Fortress» το 2021, έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Ήταν χαρά μου που γνώρισα τη Shannen Doherty κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας μας. Ήταν γεμάτη ζεστή ενέργεια και θετικές δονήσεις. Τόσο νέα. Τόσο ταλαντούχα».

Διαγνώστηκε με καρκίνο το 2015 

Η πρωταγωνίστρια του «Beverly Hills, 90210» είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2015. «Σίγουρα υπάρχουν μέρες που λέω "Γιατί εγώ;"» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο People. «Και τότε σκέφτομαι, 'Γιατί όχι εγώ; Ποιος άλλος το αξίζει αυτό; Κανένας», είχε πει.

Το 2017, αποκάλυψε ότι ο καρκίνος της επέστρεψε μετά από ύφεση. «Θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες ή σε μια εβδομάδα ότι είμαι στο στάδιο 4. Οπότε ο καρκίνος μου επέστρεψε και γι' αυτό είμαι εδώ», είχε πει στο Good Morning America. «Δεν νομίζω ότι το έχω επεξεργαστεί. Είναι ένα πικρό χάπι για να το καταπιείς».

Το 2023, η ηθοποιός ανακοίνωσε πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

Στο Instagram Story της, η Munn - η οποία είχε μιλήσει για τη δική της διάγνωση καρκίνου του μαστού στο PEOPLE νωρίτερα φέτος - έγραψε ότι είναι «απολύτως συντετριμμένη» για τον θάνατο της Doherty. «Όταν διαγνώστηκα για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού, θυμάμαι πώς άφησε με γενναιότητα τον κόσμο να μπει στο ταξίδι της και να την προσεγγίσει» έγραψε η Munn. «Γίναμε αμέσως φίλες - κάτι που ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω μερικές φορές, επειδή το να τη βλέπω στο 90210 ήταν τα πάντα για μένα, όταν ήμουν 10 ετών».

Η ηθοποιός περιέγραψε λεπτομερώς πώς δέθηκαν μέσω της κοινής τους μάχης και της επιθυμίας να βοηθήσουν άλλες γυναίκες. «Ανατρέχοντας στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε μόλις πριν από δύο μήνες, με ρώτησε πώς τα πάω και αν μπορούσε να κάνει κάτι για μένα» έγραψε η Munn. «Πιστή στη φύση της, η Shannen πρόσφερε την υποστήριξή της, παρόλο που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της μάχης της με αυτή τη φρικτή ασθένεια... Ο καρκίνος είναι πραγματικά τρομακτικός και η Shannen τον αντιμετώπισε με τόση αξιοπρέπεια, δύναμη και χάρη».

«Στέλνω όλη μου την αγάπη στη μητέρα της που ήταν η καλύτερη φίλη της, ήρωας και υπέρμαχος σε κάθε της βήμα» πρόσθεσε. «Πέταξε τόσο ψηλά, φίλη μου».

Σάνεν ΝτόχερτιηθοποιόςΒαϊόλα Ντέιβις