Lifestyle|18.07.2024 11:25

Δέσποινα Βανδή: Προκλητικοί τίτλοι στα τουρκικά ΜΜΕ μετά την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη συναυλία

Newsroom

Μεγάλη δημοσιότητα στην Τουρκία πήρε η απόφαση της απόφαση της Δέσποινάς Βανδή να μη συμμετάσχει σε συναυλία που θα λάμβανε χώρα στο Τσεσμέ, λόγω μίας αφίσας που αναρτήθηκε στη σκηνή με τον Κεμάλ Ατατούρκ αλλά και της τουρκικής σημαίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, επιδόθηκαν σε προκλητικά σχόλια για τη στάση της ελληνίδας τραγουδίστριας, ενώ ακόμη και η δήμαρχος της πόλης κατηγόρησε τη Δέσποινα Βανδή για την κίνηση της.

Η 54χρονη τραγουδίστρια είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση στο Τσεσμέ της Σμύρνης με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Turkish Education Foundation, προκειμένου να δοθούν κάποιες υποτροφίες. Ομως, όταν είδε στη σκηνή την τουρκική σημαία και την αφίσα του Ατατούρκ αρνήθηκε να εμφανιστεί,καθώς όπως επεσήμανε «δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση». Το αίτημά της τραγουδίστριας απορρίφθηκε από τους διοργανωτές με αποτέλεσμα η Δέσποινα Βανδή να αρνείται να ανέβει στη σκηνή.

Προκαλούν οι Τούρκοι

Οπως ήταν αναμενόμενο ο τουρκικός Τύπος σήμερα στα πρωτοσέλιδά του, εξαπολύει τα πυρά του προς την Ελληνίδα τραγουδίστρια, χαρακτηρίζοντας την πράξη της, «αυθάδη» και «αλαζονική».

Η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», αναφέρει ότι η Δέσποινα Βανδή «δημιούργησε ένα ακραίο περιστατικό, καθώς ζήτησε να κατέβει η Τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Μιλώντας στην εφημερίδα η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί είπε ότι: «Με καμία δύναμη δεν μπορεί να κατεβάσει από τα τουρκικά εδάφη αυτά τα δυο σύμβολα. Η κυρία αυτή να φύγει από την πόλη μας με ηρεμία και γαλήνη».

Επιθετική προς την Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Aksam» η οποία στο σημερινό της δημοσίευμα, χαρακτήρισε την τραγουδίστρια «αλαζονική». «Η απάντηση όμως ήρθε με τον ύμνο της Σμύρνης Izmir Mars» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, ενώ ο συγκεκριμένος ύμνος, σηματοδοτεί την πορεία των Τούρκων στην Σμύρνη και τις σφαγές που έγιναν το 1922.

Τέλος, η τοπική εφημερίδα «Gercekizmir» χαρακτήρισε την Δέσποινα Βανδή αυθάδη κάνοντας εκτενή αναφορά στο περιστατικό.

Προκαλεί η Δήμαρχος της πόλης

Η δήμαρχος του Τσεσμέ στην Σμύρνη,Λαλ Ντενίζλι, την βραδιά της συναυλίας, εμφανώς ενοχλημένη από τη στάση της Δέσποινας Βανδή, προχώρησε σε ένα άκρως προκλητικό σχόλιο, λέγοντας ότι θυσιάστηκαν πολλοί μάρτυρες για να κατακτηθούν τα εν λόγω εδάφη.

«Ήταν μια συναυλία που θα γινόταν προς όφελος της εκπαίδευσης. Η κ. Βανδή αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή. Έχουμε θυσιάσει πολλούς μάρτυρες για να αποκτήσουμε αυτά τα εδάφη» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η δήμαρχος μίλησε και στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV λέγοντας: «Η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ.»,  ενώ ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας», συμπλήρωσε. «Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη», συνέχισε δείχνοντας φανερά εκνευρισμένη.

Κεμάλ ΑτατούρκΤουρκίαειδήσεις τώραΔέσποινα ΒανδήΤσεσμέ