Lifestyle|19.07.2024 17:07

Δέσποινα Βανδή: «Η εμφάνισή της θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης» - Τι λέει ο δικηγόρος της

Newsroom

Και ενώ οι αντιδράσεις στη γείτονα χώρα συνεχίζουν αναφορικά με την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία της στη Σμύρνη, έπειτα από ανάρτηση στον χώρο της εκδήλωσης αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ, ο δικηγόρος της  εξηγεί γιατί θα αποτελούσε προσβολή στην ιστορική μνήμη μια τέτοια εμφάνιση.

Επιπλέον, τονίζει ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια δεν θα κινηθεί νομικά.

Ειδικότερα ο δικηγόρος της Δέσποινας Βανδή προχώρησε σε μια δήλωση προς τα Μέσα, δίνοντας τη δική του απάντηση για τον λόγο που η τραγουδίστρια αρνήθηκε να τραγουδήσει:  «Θέλω να δηλώσω ότι θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιοδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσα σημαία του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσω μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο» είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Κόντρα Ελλήνων - Τούρκων στο Instagram

Οι τούρκοι έσπευσαν στις αναρτήσεις στο προσωπικό προφίλ της Δέσποινας Βανδή να κατακρίνουν την τραγουδίστρια για την απόφαση της, λέγοντας πως ο Κεμάλ για εκείνους είναι σαν εθνικό σύμβολο.

Η αντίδραση ωστόσο των Ελλήνων ήταν θερμά υποστηρικτική προς την τραγουδίστρια, με την κόντρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων να φουντώνει.

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο... Μπράβο Δέσποινα», «Είμαστε περήφανοι για σένα Δέσποινα», «Μόνο μπράβο για το μυαλό σου», «Έκανες αυτό που έπρεπε», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια.

ΤουρκίαΚεμάλ ΑτατούρκΔέσποινα Βανδήειδήσεις τώρα