Lifestyle|22.07.2024 19:10

Adidas: Το «συγγνώμη» στη Bella Hadid για τη διαφημιστική καμπάνια με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου

Newsroom

Η Adidas ζήτησε συγγνώμη στη Bella Hadid για τον «αρνητικό αντίκτυπο» που είχε η διαφήμιση που κυκλοφόρησε με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

«Συνεχίζονται οι συνδέσεις με την τρομερή τραγωδία που συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου λόγω της πρόσφατης καμπάνιας μας SL72» δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, σύμφωνα με το TMZ.

«Αυτές οι συνδέσεις δεν ήταν προμελετημένες και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή δυσφορία προκλήθηκε στις κοινότητες ανά τον κόσμο». Η Adidas επανέλαβε ότι έκανε «ακούσιο λάθος». 

«Ζητούμε επίσης συγγνώμη από τους συνεργάτες μας, Bella Hadid, A$AP Nast, Jules Kounde και άλλους, για οποιονδήποτε αρνητικό αντίκτυπο είχε αυτό πάνω τους και αναθεωρούμε την καμπάνια» κατέληξε η δήλωση.

Η γερμανική εταιρεία δέχτηκε έντονη κριτική την περασμένη εβδομάδα επειδή χρησιμοποίησε την Hadid, που έχει εκφράσει υποστήριξη για την Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, για να προωθήσει τα αθλητικά παπούτσια SL 72, εμπνευσμένα από τους Αγώνες του 1972, κατά τους οποίους 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν από μια παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα.

Η Adidas ζήτησε αρχικά συγγνώμη την Πέμπτη και ανακοίνωσε ότι θα «αποσύρει» τη διαφήμιση μετά την ακούσια αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση.

«Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι έχουν γίνει συνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα — αν και αυτές είναι εντελώς ακούσιες — και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή δυσφορία προκλήθηκε» δήλωσε η εταιρεία.

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρούμε το υπόλοιπο της καμπάνιας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό ως ενωτική δύναμη στον κόσμο και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να προάγουμε τη διαφορετικότητα και την ισότητα σε ό,τι κάνουμε».

Η αρχική απολογία δεν ανέφερε συγκεκριμένα κανέναν από τους διάσημους ή αθλητές που είχαν συνεργαστεί με την Adidas. Η δεύτερη απολογία ήρθε μετά την αναφορά του Us Weekly ότι η Hadid, 27 ετών, είχε προσλάβει δικηγόρους λόγω της κριτικής που δέχτηκε.

Ενας εσωτερικός πληροφοριοδότης ανέφερε στο περιοδικό ότι το μοντέλο προσέλαβε νομικούς συμβούλους επειδή θέλει να κινηθεί εναντίον της Adidas «για την έλλειψη δημόσιας ευθύνης» που ανέλαβε για τη συμμετοχή της σε μια καμπάνια που «θα συνδέσει οποιονδήποτε με το θάνατο και τη βία που συνέβη στους Αγώνες του Μονάχου το 1972».

«Η βία δεν είναι συνεπής με τις απόψεις της Bella» πρόσθεσε η πηγή. Ωστόσο, η ίδια πηγή διέψευσε ότι η Hadid προσέλαβε νομικούς συμβούλους επειδή η διαφήμισή της αποσύρθηκε και τόνισε ότι ήταν «αναστατωμένη» με την εταιρεία για το ότι δεν «αναγνώρισε το ιστορικό πλαίσιο εκ των προτέρων».

Στις φωτογραφίες που πλέον έχουν διαγραφεί, η Hadid φορούσε ρετρό αθλητικά ρούχα, κόκκινες και ροζ εκδόσεις των παπουτσιών SL 72.

Το μοντέλο, το οποίο είναι μισή Παλαιστίνια, έχει νωρίτερα δηλώσει τη στήριξή της για την πατρίδα του πατέρα της Mohamed Hadid δημοσιεύοντας διάφορες δηλώσεις στο Instagram και φορώντας ρούχα εμπνευσμένα από τις ρίζες της. Η αδελφή της και επίσης μοντέλο, Gigi Hadid, έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική για το ότι δεν καταδίκασε τη Χαμάς.

Η Bella Hadid δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια την αντιπαράθεση ή τη συνεργασία της με την Adidas. Εκπρόσωποι της Bella Hadid και της Adidas δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Page Six για σχόλια.

AdidasΜπέλα Χαντίντδιαφημιστική καμπάνιαμοντέλο