Lifestyle|24.07.2024 16:10

Εξωφρενικός ο ετήσιος «μισθός» του πρίγκιπα Ουίλιαμ: Πόσα παίρνει

Newsroom

Ο μισθός του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την περίοδο 2023-2024, το πρώτο πλήρες οικονομικό έτος του ως δούκας της Κορνουάλης αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 23,6 εκατομμυρίων λιρών (30,4 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε το Δουκάτο.

Ο πρίγκιπας ανέλαβε το τίτλο και την περιουσία της Κορνουάλης από τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, μετά τη στέψη του τον Μάιο του 2023 και μαζί ορίστηκε προστάτης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θέση που κατείχε προηγουμένως η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Το Δουκάτο της Κορνουάλης αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κτήματα γης στη Βρετανία. Δημιουργήθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ' και χρησιμοποιείται για την παροχή κεφαλαίων για τον διάδοχο του θρόνου. Επί του παρόντος, εξυπηρετεί τον Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά, τον 11χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 9χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον 6χρονο πρίγκιπα Λούις,σύμφωνα με το ΕΤ.

Το ταμείο εξασφαλίζει τις επίσημες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητες της οικογένειας, ενώ η περιουσία αποτελείται από κτηνοτροφικές μονάδες, κατοικίες, εμπορικά ακίνητα καθώς και δάση, ποτάμια, λατομεία και ακτές που εκτείνονται σε περισσότερα 135.000 στρέμματα γης σε 23 κομητείες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πληρώνει κανονικά φόρο εισοδήματος, χωρίς να έχουν προστεθεί σε αυτό τα έξοδα του νοικοκυριού, ωστόσο το ποσό παραμένει άγνωστο.

31.311 μηνύματα συμπαράστασης

Τα γραφεία του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον κατακλύστηκαν από επιστολές συμπαράστασης κυρίως από τον βρετανικό λαό μετά την ανακοίνωση ότι υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο. Σύμφωνα με την έκθεση «Sovereign Grant Report» συνολικά το παλάτι έλαβε 138.303 είδη αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια του έτους, με 27.620 να περιλαμβάνουν ευχές για τον βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τις αντίστοιχες αναφορές για την υγεία τους.

Σημειώνεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έγινε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε θεραπεία ενώ στις 22 Μαρτίου, η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε σε βίντεο ότι μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, σύμφωνα με το People.

Επίσης η έκθεση αποκάλυψε ότι το παλάτι έλαβε 31.311 επιστολές και μηνύματα σχετικά με τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα τον Μάιο του 2023.

Ωστόσο αν και είναι εντυπωσιακός αριθμός δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που σημειώθηκε στο Ταχυδρομείο του Παλατιού το 2022-23 όταν έλαβε 183.207 επιστολές και δέματα. Ήταν η χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 70 χρόνια στον θρόνο και λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2022, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Βασιλιάς Κάρολοςπρίγκιπας ΟυίλιαμΚέιτ Μίντλετον