Lifestyle|11.08.2024 14:45

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπλεξίματα για τον Τομ Κρουζ - Αντιδράσεις ακτιβιστών για τη σημερινή εμφάνισή του στην Τελετή Λήξης

Newsroom

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει προκληθεί από την νεπιλογή των Γάλλων διοργανωτών να εμφανιστεί ο Τομ Κρουζ (Tom Cruise) στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στο τελικό σόου σήμερα, δημοσιεύματα θέλουν τον σταρ του Χόλιγουντ να είναι εκείνος που θα «περάσει» την Ολυμπιακή δάδα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, το Λος Αντζελες.

Για την τελετή λήξης μάλιστα, ο σταρ του Χόλιγουντ λέγεται ότι έχει οργανώσει ένα εντυπωσιακό «ακροβατικό». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεγάλο φινάλε ο ηθοποιός θα πραγματοποιήσει με εντυπωσιακό τρόπο την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το TMZ, το φερόμενο σχέδιο προβλέπει ότι ο τρεις φορές βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός θα αρχίσει να αιωρείται από την κορυφή του State de France πριν φτάσει στον πρώτο του προορισμό, τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Καθ' όλη τη διάρκεια θα κουβαλάει πάνω του την επίσημη ολυμπιακή σημαία.

Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων θα κοπεί στη συνέχεια σε ένα δίλεπτο, βιντεοσκοπημένο κλιπ που θα δείχνει τον Κρουζ να ταξιδεύει στον επόμενο σταθμό του με αεροπλάνο, καθώς θα μεταφέρει την Ολυμπιακή σημαία από τη Γαλλία στο Λος Αντζελες. Στη συνέχεια, θα πηδήξει από το αεροπλάνο και θα προσγειωθεί στην πινακίδα του Χόλιγουντ.

Ο λόγος των αντιδράσεων

Ωστόσο, ορισμένοι ακτιβιστές είναι αντίθετοι με τη συμμετοχή του ηθοποιού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ο Τομ Κρουζ είναι γνωστός στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

Η δικαστής Catherine Katz, η οποία είναι η επικεφαλής της UNADFI, μιας ομάδας που βοηθά στην υπεράσπιση των θυμάτων των αιρέσεων, δήλωσε στη Mirror: «Είναι γεγονός ότι η παρουσία του είναι προσβολή για τα θύματα. Είναι ένα πραγματικά κακό μήνυμα».

Από την άλλη μεριά, η Charline Delporte, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, χαρακτήρισε την εμφάνιση του ηθοποιού ως «ντροπή». Αυτή και η Catherine Katz έχουν κατηγορήσει τη Σαηεντολογία ότι στρατολογεί ανθρώπους στους χώρους της Ολυμπιάδας. «Είναι παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα προσεγγίσουν πολλούς νέους και αυτό με ανησυχεί», δήλωσε.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000-45.000 άνθρωποι στη Γαλλία είναι Σαηεντολόγοι.

ηθοποιόςΤομ ΚρουζΛος ΆντζελεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνες