Lifestyle|15.04.2019 19:40

Ελένη Φουρέιρα: Επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision

Αναστασία Κουκά

Ένα χρόνο μετά την εκρηκτική της εμφάνιση με τα χρώματα της Κύπρου, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision!

Η Ελληνίδα ποπ σταρ που εντυπωσίασε το κοινό του περσινού διαγωνισμού με την δυναμική παρουσία της και το ρυθμικό τραγούδι της, το «Fuego», θα βρεθεί στο Τελ Αβίδ τη βραδιά του τελικού (18 Μαΐου) με τους Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», το τραγούδι με το οποίο ο Verka Serduchka εκπροσωπησε την Ουκρανία το 2007.

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision του 2018 θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια η Eurovision, ενώ το «Fuego» σάρωσε τα charts, το YouTube και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Εκτός από τα εκατομμύρια YouTube views και digital streams, το τραγούδι αναδείχθηκε πρώτο στις ψηφιακές πωλήσεις στην Ελλάδα το 2018, έγινε πλατινένιο στην Ισπανία και χρυσό στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Από τον περσινό Μάιο έως και σήμερα, η τραγουδίστρια πραγματοποιεί περιοδεία και έχει δώσει συναυλίες σε περισσότερους από 36 πόλεις τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ενώ ο αμέσως επόμενος σταθμός της είναι το Παρίσι.

Παράλληλα, ο Kaan, ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της hip hop, ο θρυλικός Snoop Dogg και η «εκρηκτική» Ελένη Φουρέιρα, μας παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες το «Sirens». Το ξεσηκωτικό smash hit, που κυκλοφορεί από την Panik Records, είναι επανεκτέλεση της διαχρονικής επιτυχίας «Sweet Dreams (Are Made of This)» των Eurythmics, που κυκλοφόρησε το 1983 και τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που το βρετανικό ντουέτο έδωσε άδεια για επανεκτέλεση του τραγουδιού, το οποίο έχει μπει στη λίστα του «Rolling Stone» με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών και, μέχρι σήμερα, έχει βγει μόνο σε διασκευές.

Το «Sirens» κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μαζί με ένα εντυπωσιακό music video διεθνών προδιαγραφών, που γυρίστηκε σε Λος Άντζελες και Αθήνα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του υποψήφιου για Echo Γερμανού σκηνοθέτη Harris Hodovic και των επιτυχημένων στην Ελλάδα  PickCodes. Τα γυρίσματα, που έγιναν σε δύο ηπείρους (Αμερική και Ευρώπη), δύο πόλεις (Λος Άντζελες και Αθήνα) και επτά locations, κράτησαν 68 ώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι ώρες των ταξιδιών.

FuegoΕλένη ΦουρέιραEurovision 2019