Lifestyle|13.09.2024 12:00

Τάσος Κωστής: Αφησε την Ελλάδα μετά τον θάνατο της συζύγου του - «Ηθελα να ξεφύγω»

Newsroom

Τον Μάρτιο, ο Τάσος Κωστής βίωσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, καθώς αποχαιρέτησε τη σύζυγό του, Μαριάννα, με την οποία είχε περάσει μαζί 44 χρόνια. Η απώλεια της συντρόφου του τον επηρέασε βαθιά, και ο γνωστός ηθοποιός αναζήτησε έναν τρόπο να διαχειριστεί το πένθος του.

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν», αποκάλυψε ότι αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα για λίγο καιρό, καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά του χωρίς εκείνη. «Με βρίσκεις στην Κύπρο» είπε στη συνέντευξή του.

«Μετά τον θάνατο της γυναίκας μου, ένιωσα την ανάγκη να φύγω από την Ελλάδα. Μια πρόταση που δέχτηκα από την Κύπρο με ενθουσίασε, και μαζί με τον Λώρη Λοϊζίδη ανεβάζουμε στη σκηνή τον "Μπακαλόγατο", μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου» πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν ο θάνατος της συζύγου του ήταν η κύρια αιτία που τον ώθησε να εγκαταλείψει προσωρινά τη χώρα, ο Τάσος Κωστής επιβεβαίωσε: «Ήθελα να αλλάξω παραστάσεις, να ξεφύγω. Το σπίτι μου θύμιζε τα πάντα για εκείνη. Ήταν σαν να ζούσα με τις αναμνήσεις μας σε κάθε γωνιά. Η απόφαση να πάω στην Κύπρο ήταν και για ψυχολογικούς λόγους, για να μπορέσω να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη δύσκολη μάχη της συζύγου του με τον καρκίνο, μια μάχη που είχε δώσει και ο ίδιος στο παρελθόν. Η απώλεια της Μαριάννας, με την οποία μοιράστηκε δεκαετίες αγάπης και έναν γιο, άφησε ένα κενό που προσπαθεί να διαχειριστεί με το θέατρο και την αλλαγή περιβάλλοντος.

ηθοποιόςΚύπροςΤάσος Κωστής