Lifestyle|29.09.2024 10:21

Παντρεύτηκαν Θεοδώρα και Μάθιου Κούμαρ: Οι λαμπεροί καλεσμένοι και οι βασιλικές απουσίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Η Σίλια Κριθαριώτη με το σύζυγο της
Ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος

Το τελευταίο μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύτηκε εχθές, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τον εκλεκτό της καρδιάς της, Μάθιου Κουμάρ. Ο γάμος τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και μεταξύ των καλεσμένων, ήταν όπως αναμενόταν, μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Ολη η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας έφτασε στη Μητρόπολη με τα βλέμματα όλων των παρευρισκομένων να πέφτουν πάνω στη λαμπερή Αννα Μαρία και της Μαρί Σαντάλ.

Ο γαμπρός έφτασε στη Μητρόπολη εμφανώς ήρεμος και χαμογελαστός και δεν παρέλειψε να χαιρετήσει τους εκατοντάδες θεατές που έσπευσαν να δουν από κοντά τους λαμπερούς καλεσμένους να καταφθάνουν.

Η νύφη, η οποία έφτασε στην εκκλησιά με μισή ώρα καθυστέρηση, ήταν υπέρλαμπρη με ένα νυφικό της Σίλιας Κριθαριώτη και ένα πέπλο και στέμμα με μακρά βασιλική παράδοση.

Η γαμήλια τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 και τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεο, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς.

Από τις 17:00 άρχισαν να καταφθάνουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους πολλά γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας, προσδίδοντας επισημότητα στην τελετή. 

Ωστόσο, ηχηρή ήταν η απουσία κάποιου μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, δεδομένου ότι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τους Γλύξμπουργκ. Μάλιστα, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε παραβρεθεί η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου, ενώ η βασίλισσα Καμίλα είχε τελέσει μνημόσυνο προς τιμή του τέως Έλληνα μονάρχη στο Λονδίνο.

Την τιμητική θέση των κουμπάρων κατείχαν στενοί συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού, όπως ο Παύλος, ο Νικόλαος, ο Φίλιππος, η Μαρία-Ολυμπία, ο Αχιλλέας-Ανδρέας και η Arrietta Morales de Grecia, προσθέτοντας έναν οικογενειακό τόνο στην ήδη ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο φωτογράφος Ανδρέας Μέγκος δημοσίευσε τα επίσημα πορτρέτα του ζευγαριού, αποτυπώνοντας τη χαρά και τη συγκίνηση της ημέρας. Η Θεοδώρα και ο Μάθιου Κουμάρ, φανερά ευτυχισμένοι, πόζαραν στον φακό και οι φωτογραφίες τους έκαναν αμέσως τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τους φίλους τους να στέλνουν τις ευχές τους για μια ζωή γεμάτη ευτυχία και αρμονία.

 

Η τελετή έκλεισε με ένα κοκτέιλ πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με το ζευγάρι μέχρι αργά το βράδυ. Οι στιγμές αυτές καταγράφηκαν ως μία από τις πιο ξεχωριστές κοινωνικές εκδηλώσεις της χρονιάς, με το ζευγάρι να δείχνει πιο ευτυχισμένο από ποτέ.

Μαρί ΣαντάλΓλύξμπουργκγάμος