Lifestyle|08.10.2024 09:39

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Με ποιο δικαίωμα θα μιλήσει κανείς για τη σεξουαλική ζωή του άλλου και πώς θα χειριστώ το παιδί μου;»

Newsroom

Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τον παρουσιαστή να απαντά σε οργισμένο ύφος για όσα λέγονται για την οικογένειά του και το παιδί του.

«Ο καθένας μεγαλώνει το παιδί του όπως πιστεύει»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε αρχικά: «Θα μιλήσουν για την οικογένειά μου; Θα ακουστεί άποψη για τη ζωή μου; Έχω μιλήσει για τη σεξουαλικότητά σου; Θα μιλήσει ο άλλος και θα έχει άποψη για την οικογένειά μου; θα πει αυτός για το παιδί μου; Θα ανεχθείς να πει κανείς για το παιδί σου ότι θα βγει ανώμαλο; Με ποιο δικαίωμα θα μιλήσει κανείς για τη σεξουαλική ζωή του άλλου και πώς θα χειριστώ το παιδί μου; Η οικογένειά μου είναι δική μου. Όσο οι άνθρωποι είναι γόνιμοι θα κάνουν παιδιά».

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής: «όταν υπερασπίζεσαι το παιδί σου, δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Ας το συζητάνε στα καφενεία μεταξύ τους». Στην ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου πώς θωρακίζει τον 11χρονο γιο του, Γιώργο, είπε «εσύ δε συζητάς με το παιδί σου; το παιδί σου το θωρακίζεις με την αλήθεια. τίποτε άλλο. Ο καθένας μεγαλώνει το παιδί του όπως πιστεύει. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στις οικογένειες και ας τα εξηγήσουν αυτοί στα παιδιά τους. Εγώ ξέρω πώς θα μιλήσω στο παιδί μου»

Παράλληλα ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να συνεχίσει να μιλάει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων «όσο υπάρχει κακοποιητικός λόγος. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να μιλάω γι' αυτό, να σταματήσω να διεκδικώ πράγματα όσο υπάρχει κακοποιητικός λόγος, θα τον σβήσουμε, δε θα περάσει αυτό» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει δεχθεί bullying για όσα πρεσβεύει.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω από το 2011 και σήμερα είναι έχω δείξει τους ανθρώπους που είναι κοντά μου, να είμαι ορατός εγώ και οι άνθρωποί μου» πρόσθεσε.

«Γιατί θα πρέπει να κρύβεται η αγάπη και να θεωρείται παράνομη;»

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις αντιδράσεις, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δήλωσε πως «όπως έχουν έρθει τα πράγματα ορισμένοι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι χάνουν την πατριαρχία στην αγέλη. Όταν χάνει κάποιος την πατριαρχία, αρχίζει να ταρακουνιέται και εμφανίζει κάποιες άμυνες. Δεν πειράζει, θα το συνηθίσει».

Αφού τόνισε, δε, ότι «δεν με αφορούν καθόλου τα σχόλια στα social media», συνέχισε λέγοντας «σαν κοινωνία ας προσπαθήσουμε να έρθουμε ενάντια στη βια των παιδιών, τα παιδιά σκοτώνονται μεταξύ τους και να αφήσουμε τους ανθρώπους να αγαπιούνται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτίθεσαι στην αγάπη; Να πει ένας άνθρωπος "γιατί αγαπάς κάποιον άλλο;" Γιατί θα πρέπει να κρύβεται η αγάπη και να θεωρείται παράνομη; Και μάλιστα είναι αγάπη που αφορά εμάς και όχι τον άλλο».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για την περίοδο της εφηβείας του λέγοντας «το τυχερό με μένα ήταν ότι έζησα σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ίσως αυτό μου έδωσε την ευκολία αυτό το πράγμα να το αντιμετωπίζω ως μια κανονικότητα. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί, ήμουν out στο περιβάλλον τους συμμαθητές μου».

«Εγώ εκεί γύρω στα 17, στα 18 ερωτεύτηκα. Πριν είχα ερωτευθεί μια συμμαθήτριά μου, ήμουν δραστήριος με το θέμα έρωτας. Ήμουν και είμαι δοτικός όταν ερωτεύομαι», είπε κλείνοντας.

παρουσιαστήςΦώτης Σεργουλόπουλος