Lifestyle|17.10.2024 16:25

Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης: «Η μεταμόρφωσή μου στη Φάλαινα πρακτικά έχει μία δυσκολία»

Newsroom

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης μίλησε εχθές Τετάρτη (16/10) στις τηλεοπτικές κάμερες έπειτα από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Φάλαινα» στην οποία έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Χρειάζεται να κάτσω δύο ώρες ακίνητος»

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε αρχικά στην κάμερα του «Breakfast at Star» εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη sold out πρεμιέρα και την επιθυμία του να ζει σε μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι βοηθούν περισσότερο ο ένας τον άλλο. Για τη μεταμόρφωσή του στον ρόλο, τόνισε τη δυσκολία της διαδικασίας, αλλά και το συναισθηματικό βάρος που φέρει ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει.

Αναφερόμενος στην επιτυχημένη πρεμιέρα, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης δήλωσε: «Δόξα τω Θεώ γι’ αυτό που ονειρευτήκαμε για το υπέροχο μας έργο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε βοηθούν ο ένας τον άλλο. Εύχομαι η κοινωνία μας να μπορούσε να αλλάξει για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο περισσότερο».

Όσον αφορά τη μεταμόρφωσή του για τον ρόλο, ανέφερε: «Η μεταμόρφωσή μου πρακτικά έχει μία δυσκολία. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι σημαντικό, αυτό είναι μη υποφερτό μέσα μου συναισθηματικά. Με κέρδισε σε αυτόν τον ρόλο ότι μιλάει για τους ανθρώπους, που θεωρούμε ότι αύριο θα είμαστε εδώ».

«Η προετοιμασία κράτησε 6 μήνες»

Στη συνέχεια μιλώντας και στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» του MEGA αποκάλυψε και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο και τη δυσκολία της μεταμόρφωσης.

Σχετικά με την παράσταση δήλωσε: «Είναι μια ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και πώς οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους, ανεξαρτήτως χρόνου, πίστης, φύλου ή οποιασδήποτε ταμπέλας. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας».

Για τη μεταμφίεσή του αναφέρει: «Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Γιώργο και τον Ρούλη Αλαχούζο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Η προετοιμασία κράτησε 6 μήνες, χρειαζόντουσαν κάποιες αλλαγές»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλαχούζος σημειώνει: «Φτιάξαμε διάφορες πατέντες, ειδικά η στολή του να είναι ελαφριά και να μπορεί να ανασάνει. Είχε ψυκτικό σύστημα μέσα να δροσίζεται. Η μεγάλη δυσκολία ήταν στο προγούλι, λαιμό να είναι κάποια κομμάτια επαναχρησιμοποιούμενα, που στις ταινίες δε γίνεται. Αυτά που δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα είναι τα μάγουλά του. Το πρόσωπό του αποτελείται από 5 κομμάτια».

«Η στολή μπαίνει σε χρόνο ντετέ αλλά το πρόσωπο θέλει δουλειά, μιάμιση ώρα. Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα»,τόνισε.

ηθοποιόςΠυγμαλίων Δαδακαρίδης