Lifestyle|19.10.2024 10:40

Μίνως Μάτσας για Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είχε βίαιο χαρακτήρα, δέχτηκα σωματική επίθεση» υποστηρίζει στα ασφαλιστικά του μέτρα

Newsroom

Η δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μίνω Μάτσα, άλλοτε ζευγάρι, μετατρέπεται σε μια υπόθεση που δύσκολα θα οδηγήσει σ' ένα «βελούδινο» διαζύγιο. Η διαμάχη τους εκτυλίσσεται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων, με κεντρικό θέμα την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, αλλά και τις εκατέρωθεν κατηγορίες που προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια του διαζυγίου. Η πρώτη δικαστική σύγκρουση τους έγινε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στα δικαστήρια, όπου η ένταση και η φορτισμένη ατμόσφαιρα ήταν φανερές.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, εμφανίστηκε στα δικαστήρια φορώντας ένα αυστηρό μαύρο κουστούμι και κρύβοντας την αναστάτωσή της πίσω από μαύρα γυαλιά ηλίου. Οι δημοσιογράφοι την πλησίασαν, και εκείνη συγκρατώντας την ένταση της στιγμής, είπε συγκινημένη: «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου». Η εικόνα της ήταν σαφώς πιο συγκρατημένη σε σχέση με αυτή του εν διαστάσει συζύγου της, Μίνου Μάτσα, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από την αδελφή του, Μαργαρίτα, δείχνοντας ψυχραιμία.

Στη δικαστική αίθουσα, το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν η αίτηση της Κεφαλογιάννη για την προσωρινή επιμέλεια των δίδυμων παιδιών τους, καθώς και η απομάκρυνση του Μάτσα από το κοινό τους σπίτι στο Ψυχικό. Επίσης, ζήτησε να της παραχωρηθεί η οικοσκευή, ώστε να μπορεί να ζήσει εκεί με τα παιδιά τους. Η υπουργός στην αίτησή της έκανε εκτενείς αναφορές στη δυσλειτουργία της σχέσης τους, στην απομάκρυνση του Μάτσα και στην ψυχρότητα που επέδειξε προς εκείνη και τα παιδιά τους, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και σ' ένα τρίτο πρόσωπο που, όπως υποστηρίζει, εμπλέκεται στη ρήξη του γάμου τους.

Περιστατικά βίας και οπτικά ντοκουμέντα

Το δικαστήριο, όμως, αποφάσισε να μην εκδικάσει άμεσα την αίτηση, καθώς ο Μίνως Μάτσας κατέθεσε παράλληλο αίτημα για προσωρινή διαταγή, με την οποία ζητούσε τη συνεπιμέλεια των παιδιών. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης από την πλευρά του διέψευσε την εμπλοκή τρίτου προσώπου στη σχέση τους, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες πληροφορίες είναι υποβολιμαίες και έχουν στόχο να καλύψουν τα πραγματικά αίτια του χωρισμού τους.

Ο Μάτσας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLife.gr, ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά της Όλγας Κεφαλογιάννη ήταν αυτή που έκανε αβίωτη τη συμβίωσή τους, αναφέροντας ότι αντιμετώπιζε καθημερινά τη θυμωμένη και βίαιη συμπεριφορά της. Φέρεται να έχει καταθέσει ότι υπήρξαν πολλαπλά περιστατικά βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μ' ένα συγκεκριμένο επεισόδιο στα τέλη Απριλίου 2020 να έχει καταγραφεί σε οπτικά ντοκουμέντα, τα οποία θα παρουσιάσει στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αίτηση του μουσικοσυνθέτη, το περιστατικό αυτό περιλάμβανε σωματική επίθεση από την Κεφαλογιάννη, την οποία αργότερα φέρεται ν' αναγνώρισε και να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τα συναισθήματά της. Παρά το γεγονός ότι ο συνθέτης ισχυρίζεται πως τη συγχώρεσε και προσπάθησε να διατηρήσει την οικογένειά τους, τα περιστατικά βίας επαναλαμβάνονταν, γεγονός που τελικά οδήγησε στην οριστική ρήξη.

Το τραγούδι για την Ολγα Κεφαλογιάννη

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που προσθέτει στην εικόνα της διάστασης τους είναι το τραγούδι που φέρεται να έγραψε ο Μάτσας για την τότε σύζυγό του στα τέλη του 2020, με τον τίτλο «Όλγα σε φοβάμαι, Όλγα σ’ αγαπώ». Το τραγούδι αυτό φέρεται να της το έστειλε για να εκφράσει τα συναισθήματά του, την αγάπη του, αλλά και τον φόβο που ένιωθε απέναντί της.

Από την πλευρά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν αποδέχεται τις κατηγορίες του Μάτσα και έχει καταθέσει τη δική της αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην σύζυγός της ασκεί ψυχολογική βία πάνω της. Στην αίτησή της αναφέρει ότι ο Μάτσας τη βομβαρδίζει καθημερινά με μηνύματα, δίνοντάς της εντολές για τα παιδιά τους, κάτι που θεωρεί καταχρηστικό, καθώς ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί ενεργά στην καθημερινή φροντίδα τους κατά τη διάρκεια του γάμου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατηγορία της Κεφαλογιάννη ότι τα παιδιά τους γεννήθηκαν την ημέρα των γενεθλίων του Μάτσα, στις 6 Σεπτεμβρίου, επειδή η ίδια είχε καταπονήσει τον οργανισμό της ώστε να επιμηκυνθεί η κύηση και να τον ευχαριστήσει. Από την πλευρά του, ο μουσικοσυνθέτης διαψεύδει αυτή την εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ήταν καθαρά δική της.

«Θέλω να χωρίσουμε»

Ο Μάτσας, μάλιστα, φέρεται να περιγράφει την τελευταία χρονιά του γάμου τους ως ανυπόφορη, με συνεχείς εντάσεις και λεκτικές επιθέσεις από την Κεφαλογιάννη. Υποστηρίζει ότι κάθε φορά που προσπαθούσε να συζητήσει τα προβλήματα τους, η απάντησή της ήταν πάντα η ίδια: «Θέλω να χωρίσουμε». Ένα άλλο σημείο που διχάζει τους δύο πρώην συντρόφους είναι ο ρόλος μίας 22χρονης γυναίκας, την οποία η Κεφαλογιάννη θεωρεί ως κεντρικό παράγοντα της κρίσης στον γάμο τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κεφαλογιάννη ισχυρίζεται ότι η παρουσία της 22χρονης βοηθού του Μάτσα έγινε εμφανής σ' ένα γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συναυλίας του, στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου η συμπεριφορά του μουσικοσυνθέτη απέναντι στη νεαρή βοηθό του φέρεται να προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους. Η υπουργός ισχυρίζεται ότι ο Μάτσας επιδείκνυε υπερβολική οικειότητα με την κοπέλα, κάτι που έθεσε σε αμφισβήτηση την πίστη του προς την ίδια.

Το ζήτημα με την 22χρονη, σύμφωνα με την Κεφαλογιάννη, συνέχισε ν' απασχολεί τη σχέση τους και φέρεται να ήταν η αφορμή για μία έντονη λογομαχία μετά την πρεμιέρα μιας ταινίας στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου ο Μάτσας φέρεται να πήγε μόνος του, αφού εκείνη δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Λίγες ημέρες αργότερα, η Κεφαλογιάννη ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του Μάτσα με τη νεαρή βοηθό του, κάτι που εκείνος δεν αρνήθηκε. Παρά τις προσπάθειες της υπουργού να επαναφέρουν τον γάμο τους σε καλή τροχιά, ζητώντας του να διακόψει αυτή τη σχέση, ο Μάτσας δεν ανταποκρίθηκε.

Από την πλευρά του, ο Μάτσας υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ εξωσυζυγική σχέση και ότι η κατηγορία αυτή είναι μέρος μιας προσπάθειας της Κεφαλογιάννη να καλύψει τις αληθινές αιτίες του διαζυγίου τους.

Η υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών και οι οικονομικές διαφορές που προκύπτουν από το διαζύγιο αναμένονται να συνεχιστούν στα δικαστήρια, καθώς και οι κατηγορίες εκατέρωθεν για βία, ψυχολογική πίεση και αδιαφορία. Το διακύβευμα είναι η ευημερία των δύο μικρών παιδιών τους, με το δικαστήριο να καλείται να λάβει μια απόφαση που θα διασφαλίσει το καλύτερο για το μέλλον τους.

Ο μυστικός γάμος στις Σπέτσες και η μητρότητα

Πριν από μερικά χρόνια, η Ολγα Κεφαλογιάννη είχε μιλήσει σε πρωινή εκπομπή για τον γάμο της, την εγκυμοσύνη της και το αίσθημα της μητρότητας. «Αυτό που χαρακτηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια είναι η ανατροπή. Οι ανατροπές στη ζωή έρχονται και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τις αρπάξεις, πολλές φορές περνάνε από μπροστά μας πράγματα που ίσως από φόβο δεν τολμάμε». 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες στις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) του 2021 και την είδηση έκανε γνωστή η κυρία Κεφαλογιάννη, με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Κουμπάρες ήταν η Τζένη Μήτση και η πρώτη ξαδέλφη της νύφης, Χρυσή Βαρδινογιάννη. «Ο Μίνως ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ως τώρα έχει πάει καλά. Αναγκαστικά λόγω της κατάστασης επιλέξαμε να προχωρήσουμε τώρα, άρα κάναμε έναν πολύ κλειστό γάμο. Μετά είπα ότι μπορεί να ήταν και πολύ καλύτερα έτσι. Αισθάνθηκα ότι ήταν εκεί άνθρωποι που πραγματικά αγαπάμε και μας αγαπάνε. Ένιωσα ότι ήταν ένα γεγονός με αξία και ιδιαίτερο συμβολισμό».

 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη φορούσε λευκό μακρύ σατέν μεταξωτό φόρεμα με δαντελένια εσάρπα, μία δική της δημιουργία, κι έκανε την είσοδο μαζί με τον γαμπρό -και οι δύο έρχονται από δεύτερο γάμο- με μουσική υπόκρουση τη σύνθεση του Μίνου Μάτσα «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» σε στίχους του αείμνηστου παππού του και δημιουργού της δισκογραφικής εταιρείας MINOS, Μίνου Μάτσα. «Πρωτογνώρισα το έργο του και μου άρεσε πάρα πολύ. Και η μουσική και τα τραγούδια του. Όταν τον γνώρισα ήμουν πολύ αυθόρμητη να του πω “πόσο σε θαυμάζω”, βέβαια αυτός δεν ήξερε τι κάνω εγώ, γύρισε και μου είπε “εσύ με τι ασχολείσαι;”» αποκάλυψε. 

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι ωραίο να γίνεις μητέρα όταν πραγματικά το θες»

Τα κεφάλαια εγκυμοσύνη και μητρότητα είναι για την ίδια ευλογία όπως αναφέρει και μιλώντας για αυτά έδωσε δύναμη σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα. «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα θέλαν να βιώσουν την μητρότητα και έχουν λόγος που τους αποτρέπουν. Είναι ωραίο να γίνεις μητέρα όταν πραγματικά το θες και είναι σημαντικό να μην απογοητευτείς. Έχω περάσει την απογοήτευση αύτη. Αν κάποια γυναίκα θέλει να βιώσει τη μητρότητα, πρέπει να ενημερωθεί, να το προσπαθήσει και πλέον η επιστήμη βοηθά πάρα πολύ. Εγώ αισθάνομαι πολύ ευλογημένη, γιατί κάτι που είχα βγάλει από το μυαλό μου ως πιθανότητα, συμβαίνει. Είναι κάτι που σε πληγώνει πάρα πολύ, το βιώνεις ως πολύ μεγάλη απώλεια, λες “ας το αφήσω”. Η φύση μας έχει φτιάξει για να γινόμαστε μαμάδες σε νεότερη ηλικία, πλέον μπορούμε να το κάνουμε και σε μεγαλύτερη ηλικία» υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συνέχισε: «Τα ανίψια μου έχουν χαρεί πάρα πολύ, σκέφτονται πως θα λειτουργήσουν ως ξαδερφάκια. Οι αδερφές μου και η μητέρα μου… Το συναίσθημα το δικό μας είναι κάτι που δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η υπουργός της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «το να μιλήσω για την εγκυμοσύνη το είχα σκεφτεί, αλλά χωρίς να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα είναι αγοράκι και κοριτσάκι. Σε προσωπικό επίπεδο προετοιμάζομαι, είναι μια περίοδος που πρέπει να προσέχω πολύ. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που την είχα βγάλει από το μυαλό μου και είναι συγκλονιστικό που ευλογήθηκα να το ζήσω. Όποια γυναίκα θέλει να γίνει μητέρα ελπίζω να μπορέσει να βιώσει αυτό το συναίσθημα». 

Όλγα Κεφαλογιάννηδικαστήριοδιαζύγιοασφαλιστικά μέτραΜίνως Μάτσας