Lifestyle | 16.10.2019 13:36

Έλενα Ακρίτα για Μάρκο Σεφερλή: Δεν αλλάζω άποψη, κι ας μου ζητάει 100.000 ευρώ

Newsroom

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε η Έλενα Ακρίτα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη δικαστική της διαμάχη με τον κωμικό ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή, η οποία είχε ξεκινήσει πριν μερικούς μήνες από κείμενό της που αφορούσε στην αισθητική των παραστάσεών του.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας είπε «γράφω κάτι για τον Μάρκο Σεφερλή που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, διαστρεβλώνεται αυτό το κάτι και αυτός με πάει σε αγωγή για 100.000 ευρώ. Ορίστε το κόστος. Ψυχικό, οικονομικό». Και συνέχισε λέγοντας: «Συγγνώμη, αλλά δεν αλλάζω ούτε "και" από ό,τι έχω γράψει. Συγγνώμη, όταν ο Σεφερλής θεωρεί πως με τη λέξη "trash" είπα εκείνον "trash", ενώ στην ουσία είπα "trash" όντως το είδος το θεατρικό το οποίο χλευάζει κοινωνικές ομάδες. Λυπάμαι, δεν άλλαξα γνώμη επειδή μου ζητάει 100 χιλιάρικα, ίδια θα είναι η γνώμη μου» τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Δείτε πώς σχολιάστηκε το απόσπασμα από το «Πρωινό»:

«Ζητάει και προσωποκράτηση δική μου και του διευθυντή της εφημερίδας»

Η Έλενα Ακρίτα σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Down Town» με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της βιβλίου «Τα τάπερ της Αλίκης», από τις εκδόσεις Διόπτρα, είχε αναφερθεί στη δικαστική διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή.

«Ο Σεφερλής, επειδή έγραψα την άποψή μου κόσμια και τεκμηριωμένα, όπως γράφω πάντα, άλλωστε, έκρινε ότι πρέπει να μου κάνει αγωγή, που εκδικάζεται αρχές του Οκτώβρη. Ζητάει, λοιπόν, 100.000 ευρώ από εμένα και 100.000 ευρώ από την εφημερίδα. Και μέχρι εδώ πες ότι, ΟΚ, αλλά ζητάει και προσωποκράτηση δική μου και του διευθυντή της εφημερίδας. Προσωποκράτηση; Καταλαβαίνεις για ποια ελευθερία του Τύπου μιλάμε;» ανέφερε, αρχικά, η δημοσιογράφος. 

«Ο Σεφερλής βγήκε και είπε: "Αχ, στενοχωρήσατε το παιδί μου με αυτό που γράψατε". Πρώτον, εγώ δεν έχω γράψει κάτι για το παιδί κανενός ποτέ και, δεύτερον, του είπα πως "αν το παιδί σας δεν στενοχωριέται με αυτά που βλέπει από εσάς και στεναχωριέται με αυτά που γράφω εγώ, δεν έχω λόγια". Και μετά βγαίνουν οι θαυμαστές του και με βρίζουν και λένε: "Το παιδί του πιάσατε στο στόμα!". Ποιο παιδί του; Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι έχω γράψει. Δηλαδή, είναι μια παράνοια, ένας κύκλος χωρίς αρχή και τέλος, που όλοι βρίζουν όλους, χωρίς να ξέρουν το γιατί» τονίζει η Ακρίτα. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο της κάνει τελικά αγωγή ο Σεφερλής, η συγγραφέας απάντησε: «Δεν έχει καταλάβει κανείς, ούτε η δικηγόρος μου ούτε η εφημερίδα. Ότι τι; Ποινικοποιείται η άποψη που μπορεί να έχω για το έργο ενός καλλιτέχνη; Γιατί μόνο γι' αυτό που παράγει και προβάλλει δημόσια έγραψα. Τίποτα παραπάνω». 

Μάρκος ΣεφερλήςΈλενα Ακρίτα