Lifestyle|16.12.2019 14:53

Miss Universe και Miss World: Δύο μαύρες καλλονές είναι οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου

Newsroom

Δύο μαύρες καλλονές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου. Για πρώτη φορά στα χρονικά των διαγωνισμών Miss Universe και Miss World, τους κορυφαίους τίτλους κρατούν γυναίκες με καταγωγή από την Τζαμάικα και τη Νότια Αφρική. Μάλιστα τα ξένα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 συνολικά εστεμμένες μαύρες καλλονές (μαζί με τις Miss Teen USA, Miss America και Miss USA).

Το περασμένο Σάββατο η Τζαμαϊκανή Τόνι Αν Σινγκ κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ άλλων 111 διαγωνιζομένων και πήρε τον τίτλο της Miss World 2019. Ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες και η Ελληνίδα Ραφαέλα Πλαστήρα. Η 23χρονη Τόνι, που σπουδάζει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανέβηκε στη σκηνή και ενθουσίασε το κοινό του διαγωνισμού.

T

T

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον συμβαδίζει η αξία της ομορφιάς με τη σημερινή εποχή του φεμινιστικού κινήματος MeToo# και τον αγώνα γυναικών για ισότητα και σεβασμό σε όλον τον κόσμο, η «ομορφότερη γυναίκα του κόσμου» απάντησε: «Οι γυναίκες πρέπει να είναι όποιο είδος γυναικών επιθυμούν οι ίδιες να είναι. Προσωπικά πιστεύω ότι αν είσαι ο τύπος που του αρέσει να μπαίνει μέσα σε υπέροχα φορέματα και να βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί κάτι στην χώρα του, τότε πρέπει να το κάνεις. Αλλά και αν δεν είσαι αυτός ο τύπος, τότε και πάλι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

Miss Universe 2019: Νικήτρια η Ζοζιμπίνι Τούνζι από τη Νότια Αφρική

H πανέμορφη Ζοζιμπίνι Τούνζι από τη Νότια Αφρική «κονταροχτυπήθηκε» με την υποψήφια του Πουέρτο Ρίκο και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της Miss Universe 2019. H 26χρονη Ζοζιμπίνι Τούνζι, που πολλοί ανέφεραν ότι θύμιζε το μοντέλο Ιμάν, είπε στις δηλώσεις της: «Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα όπως εγώ - με το χρώμα του δέρματός μου και το στυλ των μαλλιών μου - δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη. Νομίζω πως ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει σήμερα. Θέλω τα παιδιά να κοιτάζουν το πρόσωπό μου και θέλω να δουν το πρόσωπό τους να καθρεφτίζεται στο δικό μου».

T

Όταν δε, ρωτήθηκε για το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να διδαχθούν τα νέα κορίτσια, απάντησε: «Η ηγεσία. Είναι κάτι που λείπει από τα κορίτσια και τις γυναίκες εδώ και πολύ καιρό. Όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά επειδή οι κοινωνία μας είχε βάλει ταμπέλες. Είμαστε τα πιο δυνατά πλάσματα του κόσμου και θα έπρεπε να μας δίνεται μια ευκαιρία.Αυτό πρέπει να διδάξουμε στα νέα κορίτσια. Να διεκδικήσουν τον χώρο τους. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να παίρνεις χώρο στην κοινωνία και να εδραιώνεις τον εαυτό σου».

καλλιστείαMiss WorldMiss Universe