Lifestyle | 14.01.2020 16:41

Το τελευταίο αντίο στη Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου - Παρούσες Ράγιου και Τσιμτσιλή (vid)

Newsroom

Οικογένεια, φίλοι και θαυμαστές της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της δημοσιογράφου, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (14/1) στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ η ταφή αποφασίστηκε να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί ήταν η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ντέπυ Γκολεμά, ο Πάνος Σόμπολος και η Νατάσα Ράγιου.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (8/1), ύστερα από ανακοπή που υπέστη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Ηταν από τους δημοσιογράφους που εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, καθώς και στην κρατική τηλεόραση. Ηταν εκείνη που ανακάλυψε και τη Νατάσα Ράγιου, όταν εκείνη, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ήρθε για σπουδές στην Αθήνα. Η συνάντησή της με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και της «Απογευματινής», ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη Φιλοσοφική, υπήρξε καθοριστική για την καριέρα της.

Σταματίνα Τσιμτσιλή (Copyright: NDP)
Πάνος Σόμπολος (Copyright: NDP)

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου άρχισε τη δημοσιογραφία το 1964, από το «Έθνος», κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και μάλιστα υπήρξε η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο στην Κρατική τηλεόραση. «Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου» είχε υπογραμμίσει στο newsbeast.gr. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε με την τηλεκριτική και ασχολούνταν στις στήλες της με τα νέα προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

θάνατοςδημοσιογράφοςκηδεία