Lifestyle|23.06.2020 13:15

Αγησίλαος Μικελάτος: «Δεν χρησιμοποιώ συχνά τη λέξη συγγνώμη»

Newsroom

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του θέλει να γίνει ηθοποιός. Δεν υπήρξε κάποια παράσταση που τον ώθησε σε αυτή την επιλογή, ήταν σαν μια έμφυτη κλίση που τον οδηγούσε στο σανίδι. Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ο Αγησίλαος Μικελάτος πέτυχε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξε όμως να κάνει guest εμφανίσεις στις αμφιθεατρικές αίθουσες ενώ παράλληλα προετοιμαζόταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου:

«Από μικρός συμμετείχα σε όλες τις παραστάσεις. Όταν μάλιστα πήγα στο γυμνάσιο ξεσήκωνα ο ίδιος τους καθηγητές για να παρουσιάσουμε στο τέλος κάποιο έργο. Όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο έντονη η επιθυμία μου για να ασχοληθώ επαγγελματικά με την υποκριτική.

Στην Τρίτη Λυκείου λοιπόν που όλοι οι συμμαθητές μου πήγαιναν φροντιστήριο και διάβαζαν πολύ στο σπίτι, ένιωσα ότι έπρεπε αναγκαστικά να μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί είχα μείνει μόνος μου. Πέρασα ΜΜΕ στο Καποδιστριακό, αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτό», εξηγεί και συνεχίζει «Η μητέρα μου με στήριζε πάντα. Από την άλλη, γνώριζα πως ο πατέρας μου θεωρούσε πως η υποκριτική είναι ένα καπρίτσιο και θα μου περάσει.

Αγησίλαος Μικελάτος