Lifestyle | 07.04.2020 09:34

Eggloveισμένες: Στα παρασκήνια του πρώτου σίριαλ μέσα από το σπίτι

Άκης Φωτόπουλος

Στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού μια νέα διαδικτυακή σειρά κάνει την εμφάνισή της, παρουσιάζοντας τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών που βιώνουν με τον δικό τους τρόπο το «Μένουμε σπίτι». «Η όλη ιδέα της σειράς με τον τίτλο “Eggloveισμένες” ανήκει στον Γιώργο Φειδά, ο οποίος με αφορμή τους τραγουδιστές που καταφέρνουν μέσα από το Διαδίκτυο να επικοινωνούν την τέχνη τους με τον κόσμο και να είναι δημιουργικοί κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, σκέφτηκε να κάνουμε κι εμείς οι ηθοποιοί κάτι ανάλογο» λέει στο «TV Εθνος» η εκ των πρωταγωνιστριών της σειράς, Μαρία Κωνσταντάκη.

Η ηθοποιός δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το νέο αυτό εγχείρημα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά γιατί όλα γίνονται στο σπίτι μας μέσα από μια βιντεοσκόπηση που κάνουμε στηριζόμενες σε ένα πρόγραμμα τύπου Skype. Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα εξαρχής με την όλη ιδέα καθώς θεωρώ το κόνσεπτ πολύ έξυπνο. Πιστεύω ότι το κοινό θα ταυτιστεί με τους χαρακτήρες της σειράς».

Για το στόρι της σειράς, η κυρία Κωνσταντάκη μας λέει: «Πρόκειται για μια κωμωδία. Τέσσερις γυναίκες εγκλωβισμένες στα σπίτια τους σχολιάζουν την όλη κατάσταση που βιώνουν με τον δικό τους, διαφορετικό τρόπο. Η Μαρία Σολωμού υποδύεται την Κέλλυ, μια κλασική τύπισσα, η οποία προ καραντίνας δεν μπορούσε να μείνει σπίτι της. Το πρωί στη δουλειά, το μεσημέρι για καφέ και το βράδυ στα μπουζούκια. Και τώρα βρίσκεται κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους μόνη της με τον εαυτό της. Η Σύλβια Δεληκούρα ενσαρκώνει την Ζωή, ένα κορίτσι λίγο χαλαρό, χωρίς πολλούς κοινωνικούς προβληματισμούς, η οποία λίγο πριν από την καραντίνα γνώρισε τον έρωτα της ζωής της και αναρωτιέται τώρα που είναι κλεισμένη μέσα πότε και αν θα τον ξανασυναντήσει. Οσο για τη Κατερίνα Θεοχάρη, κάνει τη Γωγώ μια δασκάλα που έχει την πιο ισορροπημένη ζωή απ’ όλες μας. Είναι παντρεμένη και ζει με τον άνδρα της. Τέλος η Ασημίνα, ο χαρακτήρας που υποδύομαι εγώ, ανήκει στην κατηγορία «θα πεθάνουμε όλοι». Είμαι σκέτος πανικός. Η πρώτη που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και αυτή που κράζει τις άλλες τρεις που δεν φαίνεται να συμφωνούν μαζί της».

Η σειρά θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μέσω του YouTube αλλά και της διαδικτυακής υπηρεσίας IPTV, ενώ θα ανεβαίνει παράλληλα και στους λογαριασμούς Instagram των τεσσάρων «εγκλωβισμένων» ηθοποιών. Το κάθε επεισόδιο έχει περίπου οκτάλεπτη διάρκεια. 

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο TV Εθνος, που κυκλοφόρησε με το Εθνος της Κυριακής στις 5/4)

ΚορονοϊόςΜαρία ΚωνσταντάκηΜαρία ΣολωμούΜένουμε Σπίτι