Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ θυμήθηκε την πρώτη του συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέτρεξε στη μακροχρόνια σχέση του με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια της στον θρόνο.
Ο θρυλικός μουσικός συμμετείχε στο αφιέρωμα «Her Majesty The Queen: A Gayle King Special» του CBS και μετέφερε αναμνήσεις από συναντήσεις του με τη βασίλισσα.
«Θεωρούσαμε ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα» θυμήθηκε ο ΜακΚάρτνεϊ για το πώς έβλεπαν ο ίδιος και τα άλλα μέλη των Beatles τη νεαρή βασίλισσα μετά την άνοδό της στον θρόνο. «Ήμασταν αγόρια πριν την εφηβεία στο Λίβερπουλ» πρόσθεσε. «Μας φαινόταν σαν σταρ του κινηματογράφου».
Ο ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι ο ίδιος και τα άλλα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος δεν πίστευαν ποτέ ότι θα συναντούσαν τη βασίλισσα στην αρχή της καριέρας τους. «Καταλαβαίνεις, ήμασταν απλώς αγόρια της εργατικής τάξης και εκείνη είναι η βασίλισσα, οπότε υπάρχει ένας ή δύο ωκεανοί μεταξύ μας» τόνισε συζητώντας με την παρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ. «Έτσι δεν πίστευα ποτέ ότι θα τη συναντούσαμε μέχρι που γίναμε οι Beatles και αρκετά διάσημοι».
Αναγνωρίζοντας ότι οι Beatles ήταν το πιο περιζήτητο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας εκείνη την εποχή, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' τους προσκάλεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 1965 και απένειμε σε κάθε μέλος του συγκροτήματος τίτλο Ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE).
Όταν ρωτήθηκε τι είδους ενημέρωση έλαβε για το πρωτόκολλο προτού συναντήσει τη βασίλισσα, ο ΜακΚάρτνεϊ θυμήθηκε: «Σας λένε να μην κάνετε χειραψία μαζί της, την αποκαλείτε "κυρία" όχι "μεγαλειότατη" και ξέρετε αν σταματήσει και σας μιλήσει, να της μιλήσετε». «Σε διαφορετική περίπτωση;» ρώτησε η Κινγκ. «Σε διαφορετική περίπτωση το κλείνεις» απάντησε ο ΜακΚάρτνεϊ γελώντας.
Αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν η τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα, καθώς το 1997 το πρώην μέλος των Beatles χρίστηκε Ιππότης και 21 χρόνια αργότερα έγινε μέλος του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής. Ο τίτλος θεσμοθετήθηκε το 1917 και απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει πολιτικά, καλλιτεχνικά και επιστημονικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr