Market | 06.05.2022 13:17

5+1 λόγοι να αγοράσεις καφετιέρα espresso με κάψουλες

Newsroom

Έxεις όρεξη να γίνεις επαγγελματίας barista ή απλώς θέλεις έναν καλό espresso που θα σου δώσει το boost να συνεχίσεις τη μέρα σου στο γραφείο ή στο σπίτι; Για την ακρίβεια και στο γραφείο και στο σπίτι αφού μπορείς να έχεις μια επιπλέον καφετιέρα espresso στο χώρο εργασίας χάρη στην προσιτή τιμή και το ανεξάρτητο δοχείο με νερό. Υπάρχουν όμως και άλλοι καλοί λόγοι για να επιλέξεις μια καφετιέρα με κάψουλες. Φτιάξε έναν espresso και διάβασε παρακάτω.

Το πρώτο μεγάλο thumbs up, like, +1… για μία μηχανή espresso είναι η φρεσκάδα του καφέ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να αγοράσεις μύλο και θα καταφύγεις στη συνηθισμένη λύση του συσκευασμένου καφέ που θα αποθηκεύσεις σε ένα δοχείο. Αυτό είναι το πρώτο λάθος. Ο καφές θα αρχίσει να οξειδώνεται μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία ποσότητα καφέ θα είναι αλλοιωμένη. Με τις κάψουλες δεν έχεις τέτοια προβλήματα, αφού κάθε κάψουλα είναι αεροστεγώς κλεισμένη ώστε να διατηρείται ο καφές αναλλοίωτος.

Ρώτα όμως τον εαυτό σου και αν έχει τις γνώσεις που χρειάζεται για να φτιάξει έναν καλό espresso.  Η ποιότητα του καφέ που απολαμβάνεις με μία καφετιέρα με κάψουλες είναι ανώτερη γιατί ειδικοί του καφέ έχουν κάνει άπειρες δοκιμές και έχουν τυποποιήσει την διαδικασία. Με τις δοκιμές έχουν βρει την ιδανική ποσότητα καφέ, την ποσότητα του νερού που πρέπει περάσει από τη μηχανή, την  πίεση και την θερμοκρασία για να πάρεις τον τέλειο espresso. Εκτός αν είσαι πολύ έμπειρος barista, η καφετιέρα με κάψουλες θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της καφετιέρας με κάψουλες είναι η ευκολία στη συντήρηση και τον καθαρισμό. Οι καφετιέρες αυτού του τύπου, έχουν σχετικά λίγα εξαρτήματα και δεν απαιτούν ιδιαίτερο καθαρισμό. Απλά βάζεις την κάψουλα και πατάς το κουμπί. Η μηχανή θα κάνει τα υπόλοιπα. Και θα τα κάνει με την ίδια ποιότητα για εκατοντάδες κάψουλες.

Αγαπάς το περιβάλλον; Απόδειξη! Τα πρώτα χρόνια που κυκλοφόρησαν οι καφετιέρες με κάψουλες δικαίως κατηγορήθηκαν για επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς οι κάψουλες δεν ήταν ανακυκλώσιμες. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, με αρκετές εταιρείες να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τη μείωση των αποβλήτων. Στα περιβαλλοντικά οφέλη πρέπει να συνυπολογίσεις και την ενέργεια που χρειάζεται για να φτιάξεις έναν espresso. Οι καφετιέρες με κάψουλες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια τόσο από τις ημιαυτόματες όσο και από το μπρίκι του espresso που απαιτεί να ζεστάνεις το μάτι της κουζίνας.

Τέλος, έχεις την Izzy IZ6008 που μπορείς να βρεις στο www.open-market.gr σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Είναι μια 3 σε 1 αυτόματη μηχανή και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τόσο με κάψουλες Nespresso, Dolce Gusto όσο και με αλεσμένο καφέ.

Συμπέρασμα; Αν είσαι espresso addict, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια καφετιέρα με κάψουλες. Θα σου χαρίζει άριστη ποιότητα καφέ εύκολα και ανέξοδα, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, χωρίς την ανάγκη συντήρησης, ενώ συγχρόνως θα προστατεύεις το περιβάλλον.

espresso